Meggyes-ribizlis eperdzsem
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
375g eper113 kcal
-
250g meggy113 kcal
-
125g piros ribizli69 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
19g dzsemfix55 kcal
Összesen
1027
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1500g eper451 kcal
-
1000g meggy450 kcal
-
500g piros ribizli274 kcal
-
700g cukor2709 kcal
-
75g dzsemfix219 kcal
Összesen
4103
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
39.7g eper12 kcal
-
26.5g meggy12 kcal
-
13.2g piros ribizli7 kcal
-
18.5g cukor72 kcal
-
2g dzsemfix6 kcal
Összesen
109
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 580.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.3 g
-
Cukor 232 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 617.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 280 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1788 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
1027
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2323.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 538 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 689 mg
-
Nátrium 728 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1033.4 g
-
Cukor 928 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 2469.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1120 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7151 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1362 micro
Összesen
4103
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg eper
-
1 kg meggy
-
50 dkg piros ribizli
-
700 g cukor
Elkészítés
- Előkészítjük a gyümölcsöket. Az epret lecsumázzunk, megmossuk. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A ribizlit leszemezzük, megmossuk. Majd tésztaszűrőn kinyomkodjuk jó alaposan. Csak a magok maradjanak a szűrőben, a kinyomkodott levet és gyümölcshúst beleöntjük a lábasba, amelyikben főzni fogjuk a dzsemet.
- Az összes gyümölcsöt belerakjuk a ribizlihez a nagy fazékba, és gumikesztyűs kézzel jól szétnyomkodjuk, majd ha szükséges, botmixxerrel pürésítjük.
- A gyümölcsökhöz hozzáadjuk a cukrot és a három zacskó dzsemfixet.
- Felforraljuk az egyveleget nagy lángon, majd három percig kisebb lángon rotyogtatjuk.
- Elzárjuk a gázt, és leszedjük a habot a tetejéről.
- Tiszta, előkészített üvegekbe töltjük, és 5 percre fejre állítjuk.
- Békén hagyjuk őket, amíg ki nem hűlnek, hogy a zselésítő anyag megszilárdítsa. Szobahőmérsékleten vagy kamrában tároljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1902
- Feltöltés dátuma: 2012. június 13.
Ajánló
Akár édesítőszerrel is elkészíthető, bár én még nem próbáltam. Elég savanyú a meggy és a ribizli, ezért kicsit több cukor kell bele, de tetszés szerint édesíthetjük. Egyéb: nagy fazék, nagy fakanál.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Itt a gyümölcs szezon.Egy kis meggy az egyik szomszédtól, egy kis ribizli a másik szomszédtól, egy kis eper a saját kertünkből. Fél óra a saját készítésű gyümölcsdzsem. A dzsemfix nagyon jó dolog. Csak ajánlani tudom. :D