r
Nosalty Logó

Cseresznye-meggy dzsem

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Cseresznye-meggy dzsem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 1% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2450 kcal
  • 1% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 1% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 306 kcal
  • 1% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.4 g
  • Cukor
    596 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    766 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 2450 kcal
  • 1% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket kimagozzuk.
  2. A cseresznyét a cukorral addig főzzük, míg a gyümölcs teljesen szétfő, és jól besűrűsödik.
  3. Hozzáadjuk a meggyet és addig főzzük, míg a gyümölcsszemek összeesnek.
  4. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, szárazon kidunsztoljuk.
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 41067
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 03.

Ajánló

vajas pirítósra

Receptkategóriák

Cseresznye-meggy dzsem
Harmathy Ildikó 313 recept

Láthatjátok, hogy én a hagyományos módon történő lekvár, ill. dzsemfőzés híve vagyok. Kipróbáltam sok reformreceptet már (kevés cukorral, kevés főzéssel, stb), valahogy nekem a lekvár akkor lekvár, ha a kenyérre tudom kenni, nem folyik ezerfelé, édes és a gyümölcsöt is érzem. Nem Toma meggylekvárja ellen, hanem mellé teszem ezt a receptet, remélem Toma is ki fogja próbálni és tetszeni fog neki. Szerintem ő is a hagyományok útját járja. A szomolyai cseresznye kis hazánk egyik büszkesége. Friss gyümölcsként talán nem annyira No 1, de a feldolgozásban mindenképpen. Szomolyán évente megrendezik a Cseresznyefesztivált, érdemes egyszer programba iktatni. Idén már lekéstük, lesz viszont jövőre is! Az Anna Malomban természetesen saját készítésű lekvárokat, dzsemeket adtunk reggelire. Mácsai Pál éppen akkor vendégeskedett nálunk, amikor ez a dzsem volt a reggelihez tálalva. Annyira megkedvelte, hogy haza is vitt belőle pár üveggel. Ezzel is csökkentve azon vendéget körét, akik megkóstolhatták volna:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...