Cseresznye-meggy dzsem
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
63g cseresznye36 kcal
-
63g meggy28 kcal
-
63g cukor242 kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g cseresznye290 kcal
-
500g meggy225 kcal
-
500g cukor1935 kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
33.3g cseresznye19 kcal
-
33.3g meggy15 kcal
-
33.3g cukor129 kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.5 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 95.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 455 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 628.4 g
-
Cukor 596 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 766 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3640 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 774 micro
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A gyümölcsöket kimagozzuk.
- A cseresznyét a cukorral addig főzzük, míg a gyümölcs teljesen szétfő, és jól besűrűsödik.
- Hozzáadjuk a meggyet és addig főzzük, míg a gyümölcsszemek összeesnek.
- Üvegekbe töltjük, lezárjuk, szárazon kidunsztoljuk.
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 41074
- Feltöltés dátuma: 2009. július 03.
Ajánló
vajas pirítósra
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Láthatjátok, hogy én a hagyományos módon történő lekvár, ill. dzsemfőzés híve vagyok. Kipróbáltam sok reformreceptet már (kevés cukorral, kevés főzéssel, stb), valahogy nekem a lekvár akkor lekvár, ha a kenyérre tudom kenni, nem folyik ezerfelé, édes és a gyümölcsöt is érzem. Nem Toma meggylekvárja ellen, hanem mellé teszem ezt a receptet, remélem Toma is ki fogja próbálni és tetszeni fog neki. Szerintem ő is a hagyományok útját járja. A szomolyai cseresznye kis hazánk egyik büszkesége. Friss gyümölcsként talán nem annyira No 1, de a feldolgozásban mindenképpen. Szomolyán évente megrendezik a Cseresznyefesztivált, érdemes egyszer programba iktatni. Idén már lekéstük, lesz viszont jövőre is! Az Anna Malomban természetesen saját készítésű lekvárokat, dzsemeket adtunk reggelire. Mácsai Pál éppen akkor vendégeskedett nálunk, amikor ez a dzsem volt a reggelihez tálalva. Annyira megkedvelte, hogy haza is vitt belőle pár üveggel. Ezzel is csökkentve azon vendéget körét, akik megkóstolhatták volna:).