Ribizliszörp és lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g piros ribizli137 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0 kcal
-
3g dzsemfix9 kcal
Összesen
920
kcal
- 1% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g piros ribizli549 kcal
-
800g cukor3096 kcal
-
0 kcal
-
13g dzsemfix37 kcal
Összesen
3682
kcal
- 1% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
55.1g piros ribizli30 kcal
-
44.1g cukor171 kcal
-
0.1g nátrium-benzoát0 kcal
-
0.7g dzsemfix2 kcal
Összesen
203
kcal
- 1% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.8 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 205.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
920
kcal
- 1% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1046.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 943.1 g
-
Cukor 879 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 822.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 402 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 461 micro
Összesen
3682
kcal
- 1% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 57.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
-
1 kg piros ribizli
-
80 dkg cukor
-
0.5 kk nátrium-benzoát
-
0.5 csomag dzsemfix
Elkészítés
- A ribizlit megmossuk, leszemezzük.
- Ráöntjük a cukrot, összekeverjük és addig hagyjuk állni, ameddig a cukor el nem olvad, közben többször megkavarjuk.
- Tüllzacskóba öntjük, és hagyjuk lecsöpögni a levet.
- Belekeverjük a nátrium benzonátot a ribizlilébe, üvegbe öntjük, lezárjuk, és ezzel kész a szörp.
- A megmaradt gyümölcsöt lepaszírozzuk, hogy ne legyen magvas. A paszírozott héját és magot egy tálba tesszük és vizet öntünk rá, hogy ellepje.
- Elkeverjük és megvárjuk, míg a mag leüll az aljára, és szűrővel a víz tetejéről leszedjük a héját, kicsavarjuk, és a péphez adjuk.
- Ha édesen szeretjük, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, és feltesszük főni.
- Körülbelül 1 órán át rotyogtatjuk.
- A végén belekeverjük a dzsemfixet, pár percig tovább főzzük, majd kimosott üvegekbe töltjük.
- A lezárt üveget 5 percre tetejére fordítjuk, majd száraz dunsztba tesszük.
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 87370
- Feltöltés dátuma: 2010. július 22.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A ribizliszörp és a lekvár is elég babrás munka, de megéri a fáradságot.