Málnalekvár La fée de cuisine konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
665
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2662
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
110
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 454.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.7 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 429.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 680 micro
Összesen
665
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1817.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 504 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 654.9 g
-
Cukor 504 mg
-
Élelmi rost 135 mg
VÍZ
-
Összesen 1717.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 525 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 320 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2720 micro
Összesen
2662
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
2 kg málna
-
1 teáskanál citromlé
-
1 csomag zselésítő befőzőszer
-
2 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítés
- A málnákat alaposan leöblítjük és átmossuk. Gyümölcscentrifuga segítségével átpréseljük a málnaszemeket.
- Egy nagyobb lábasba töltjük a málnalevet, a citromlevet és a zselésítőt. Jól összekeverjük, majd lassú tűzön, szinte állandó kevergetés mellett forralni kezdjük.
- A cukrot kisebb adagokban keverjük hozzá a lekvárhoz.
- Amikor felforrt, befőttes üvegekbe töltjük, és egy csipetnyi nátrium-benzoátot teszünk a tetejére. Az üvegekre a tetőt erősen rászorítjuk, majd néhány percre a fejükre állítjuk, hogy vákuum keletkezzen.
- Ezután egy plédbe bugyoláljuk az üvegeket, és ott hagyjuk őket kihűlni.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3503
- Feltöltés dátuma: 2015. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
La fée de cuisine
122 recept
Végre elérkezett az idő, amikor már lehet lekvárt készíteni. Számomra ez jelenti a felkészülést a hideg téli estékre :)