13 magnéziumbomba a tavaszi lendülethez

Úgy tűnik, kicsit várnunk kell még az energiával feltöltő tavaszra, addig is hozzuk lendületbe testünket, idegrendszerünket ezekkel az igazi magnéziumbomba ételekkel.

A magnézium, hasonlóan a többi ásványi anyaghoz, nélkülözhetetlen a szervezetünk számára. Szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjében, az izmaink összehúzódásában, csontjaink fejlődésében, a fehérje- és DNS-szintézisben, az enzimaktiválásban. Napi ajánlott mennyisége gyermekeknek 80–240 mg, felnőtteknek 350–375 mg, várandós, szoptató édesanyáknak 350–400 mg.Megfelelő napi magnéziumszükségletünket biztosíthatjuk teljes kiőrlésű gabonákkal és az azokból készült termékekkel (pl. lisztek, korpa, pelyhek, kenyérfélék), zöldségekkel (pl. spenót, sóska, cékla), hüvelyesekkel (szárazbab, szójabab, lencse), egyes gyümölcsökkel (pl. banán, dió, mandula), olajos magvakkal (tökmag, napraforgómag), mákkal. Ezeket rendszeresen fogyasztva és a kiegyensúlyozott étrendbe illesztve a magnéziumhiányból adódó állapotok, tünetek elkerülhetőek.

Receptkínálatunkból kiválogattam nektek most 11 db magnéziumdús étel receptjét! vegyétek fel őket az étlapra!

Olvastad már?

5 biztos tipp a télvégi fáradtság ellen

  1. 1.

    Olasz zöldségleves

  2. 2.

    Egyszerű spenót

  3. 3.

    Szélesmetélt parajjal tökmagpürével és sertéssülttel

  4. 4.

    Lencsés pulykaragu erdei gombával

  5. 5.

    Cassoulet

  6. 6.

    Spenótos gombás lasagne

  7. 7.

    Spenótos serpenyős csirke

  8. 8.

    Zabkorpás teljes kiőrlésű kenyér

  9. 9.

    Rántott tofu téli vitaminsalátával

  10. 10.

    Bolognai lencse

  11. 11.

    Aszalt szilvás-mákos bejgli

  12. 12.

    Diós kosárkák 3.

  13. 13.

    Mákos palacsinta vörösáfonya öntettel

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...