A tavaszi zsengék közül nekem a patisszon a kedvencem. Csak rá kell szánnom magam a kemény, girbegurbán kanyargó héj pucolására, és máris készülhetnek a jobbnál jobb ételek.
A patisszon a tökfélék családjába tartozik, ennek megfelelően tápértéke a családtagokéra jellemző. Magas víztartalmú zöldség, amelyből 10 dkg mindössze 18 kcal (!). Alacsony szénhidrát (4 g/100g) és magas káliumtartalmú, tökéletesen beilleszthető az egészséges, kiegyensúlyozott és a testsúlycsökkentő étrendbe is.
Összegyűjtöttem most receptjeink közül 13 kedvencemet, de ha ez kevés nektek, nézzetek még körül a többi patisszonos recept között!
Olvastad már?
Nem cöliákiás gluténérzékenység
-
1.
Töltött patisszon Tomatotree konyhájából
-
2.
Tonhalas rakott patiszon
-
3.
Töltött tök és patisszon sütőben sütve
-
4.
Rakott patisszon
-
5.
Fasírttal töltött patiszon kaporöntettel
-
6.
Rácos patiszon
-
7.
Patisszonos lecsó rizzsel
-
8.
Májjal töltött patiszon
-
9.
Kókusztejes kapros vegán patiszonfőzelék
-
10.
Ratatouille - francia lecsó hajdinával
-
11.
Alternatív patisszon
-
12.
Párolt zöldségek köretnek
-
13.
Patisszon torta