Zsuzska epres-rebarbarás pitéje
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katona Lászlóné
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
820
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
4100
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
21.9g finomliszt80 kcal
-
12.6g vaj90 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
4.4g víz0 kcal
Pitetöltelék
-
16.4g eper5 kcal
-
32.8g rebarbara5 kcal
-
8.2g porcukor32 kcal
-
3.3g étkezési keményítő13 kcal
Összesen
225
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 861.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 555 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 169.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
820
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.4 g
Zsír
-
Összesen 192.2 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4306.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 554 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 2777 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 552.2 g
-
Cukor 170 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 847.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1599 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 1543 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 658 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 910 micro
Összesen
4100
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A töltelékkel kezdünk.
- A tészta alapanyagaiból gyors mozdulatokkal pitetésztát gyúrunk. Nekem nagy piteformám van (Ø30 cm és 6 cm magas kerámia forma), ezért készítem relatív több lisztből a tésztát.
- A tészta 2/3-a kell a pite alaphoz, lisztezett deszkán kerekre kisodorjuk és a formába fektetjük. Ráterítjük a tölteléket, egyenletesen elosztjuk és a maradék 1/3 tésztából a tetejét fedjük be.
- Derelyevágóval csíkokat vágounk a tésztából, és a pite közepétől sugárirányban réseket hagyva fektetjük a töltelékre. Vagy vékony lappal fedjük be, de a közepén nyílást vágunk. Pici kiszúróval faleveleket vagy lóhere motívumokat vágunk, ezeket a pite szélére tesszük díszítésnek. A pite tetejének formázása csupán fantázia dolga.
- 180 °C-on, de nem légkeveréses sütéssel, alsó-felső sütési móddal kb. 1 óráig sütjük. Okos sütőm van, de a légkeverés szárít és ez nem jó ennek a tésztának. Félidőben a tetejét alufóliával letakarjük, majd a sütés befejezése előtt k. 5-10 percig enyhén megpirítjuk még a tészta tetejét. (Persze nem szabad megégetni!)
Pitetöltelék
- A töltelékhez valókat egy tálban összekeverjük, hogy ne nagyon törjük össze a gyümölcsöt.
- Félretesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 82
- Feltöltés dátuma: 2021. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katona Lászlóné
1 recept