r
Nosalty Logó

Zsúrkenyér szendvicsek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zsúrkenyér szendvicsek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kenyérhez

A feltéthez

Összesen 576 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kenyérhez

A feltéthez

Összesen 6906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kenyérhez

A feltéthez

Összesen 249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 576 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    216.4 g

Zsír

  • Összesen
    272.4 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13194.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    8637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    870.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2707 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    410 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    922 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5138 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1625 micro
Összesen 6906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A kenyérhez

A feltéthez

Elkészítés

A kenyérhez

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk.
  2. Ha felfutott az élesztő és a vaj kihűlt, akkor hozzáadjuk a liszthez, illetve hozzágyúrjuk a főtt és összetört krumplit, sót, szódavizet, majd adagolva adjuk hozzá a tejet. Annyi tej kell hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk (ne legyen puha, mert a krumpli ellágyítja).
  3. Duplájára kelesztjük. Ez kb. 1 óra.
  4. Ha megkelt, kettévágjuk és hosszúkás-lapos zsúrkenyérformát formálunk belőle és kizsírozott tepsire rakjuk, majd hagyjuk még legalább 30 percet itt is kelni.
  5. A kenyerek tetejét vízzel bekenjük. Előmelegített sütőben megsütjük, hogy szép barna legyen a teteje.
  6. Ha kisült a kenyér, rácson hagyjuk kihűlni.
  7. A kihűlt a zsúrkenyér, felszeleteljük, megkenjük vajjal, teszünk rá egy sonkaszeletet, arra savanyú uborkakarikát, tojásszeletet, megpakoljuk reszelt sajttal, és a legvégén a tetejére snidlinget aprítunk, illetve teszünk rá egy kis házi pirosaranyat.
  8. Tálcára téve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x45x5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 25140
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétkor, szilveszterkor és karácsonykor mindig van ilyen zsúrkenyér-tál az asztalunkon, de ajánlom még születésnapi ill. egyéb partykra is. Mutatós, viszont nagyon hamar elkapkodják, mert nem lehet abbahagyni, ha el kezdjük enni! :))

Hozzávalók

A kenyérhez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...