Zsiráftorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
50g rizsliszt183 kcal
-
43 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
31g napraforgó olaj276 kcal
-
5 kcal
A vaníliás krémhez
A csokoládés krémhez
Összesen
1028
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
200g rizsliszt732 kcal
-
172 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
125g napraforgó olaj1105 kcal
-
21 kcal
A vaníliás krémhez
A csokoládés krémhez
Összesen
4116
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
11.4g rizsliszt42 kcal
-
10 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
8.6g joghurt5 kcal
-
7.1g napraforgó olaj63 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A vaníliás krémhez
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
20g tej11 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
A csokoládés krémhez
-
2.6g csokoládés pudingpor10 kcal
-
20g tej11 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
Összesen
233
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1046.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 404 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.1 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 80 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
1028
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.4 g
Zsír
-
Összesen 212.3 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 860 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4186 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 1283 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1011 mg
-
Nátrium 1617 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 472.5 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 320 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 733 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 726 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 977 micro
Összesen
4116
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kk sütőpor
-
1 kk szódabikarbóna
-
4 db tojás
-
125 ml napraforgó olaj
-
3 tk cukrozatlan kakaópor
A vaníliás krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3.5 dl tej
-
2 ek cukor
-
2 ek vaj
A csokoládés krémhez
-
1 csomag csokoládés pudingpor
-
3.5 dl tej
-
2 ek cukor
-
2 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk.
- A tészta száraz hozzávalóit: liszt(ek), cukrok, sütőpor, szódabikarbóna egy tálba mérjük, összekeverjük.
- Hozzáöntjük az olajat, joghurtot és a tojásokat. Robotgéppel 2-3 perc alatt egyneművé keverjük. Akkor jó, ha szép buborékos a tészta.
- A tészta 2/3-át a sütőformába öntjük, a maradék tésztában pedig elkeverjük a kakaóport.
- A kakaós tésztát kanállal "elpötyögtetjük" a sárga tésztában.
- Sütőbe tesszük, légkeveréssel 160 fokon, anélkül 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha a tészta teteje nagyon pirulna, alufóliával borítsuk le.
- A kisült tésztát 10 percig pihentessük a formában, majd vegyük ki belőle és hűtsük ki teljesen.
- Vágjuk 2 vagy 3 lapba a tortát.
- Krémek: A pudingokat külön-külön, 2-2 ek cukorral főzzük meg a 3,5-3,5 dl tejben.
- Hűtsük ki őket gyakran kevergetve, hogy ne keményedjen meg a teteje.
- 2-2 ek puha vajat habosítsunk fel, majd adjuk hozzá a pudingokat és keverjük ki őket egyneművé (külön-külön:)
- Töltsük be a lapokat: ha 3 lapba vágtuk a tortát, akkor az egyik réteg vaníliás, a másik csokis. Ha 4 lapba vágtuk a tortát, akkor csokis-vaníliás-csokis variációban tölthetjük a tortát.
- A kész tortát minimum 3-4 órára hűtsük be! Tálaljuk tejszínhabbal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13283
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.
Ajánló
Tejszínhabbal tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
Sógornőmnek nemrég volt a szülinapja, ő készítette el ezt a tortát a 11 éves lányával. A gyerekeimnek nagyon ízlett, így elkértem a receptet. Itt-ott módosítottam az eredetin, hogy én is ehessek belőle, illetve variáltam az olaj-joghurt arányán, hogy ne kelljen 2 kanál joghurtot pakolgatnom :-D Nagyon egyszerű, gyors kis süti, igazi gyerekes darab. :) Sajnos nekem 26 centis tortaformám van csak, ebbe legalább 1,5 adagnyi tészta kellene, hogy magas(abb) legyen... így nem zsiráfos (magasságilag :-D) - ha magasabb a tészta, mutatósabb a torta!