r
Nosalty Logó

Zsiráftorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nyihaj
Zsiráftorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokoládés krémhez

1028
Kalória
16.6g
Fehérje
118.1g
Szénhidrátok
53.1g
Zsír
80g
Víz
215g
Koleszterin
3g
Rost
47g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokoládés krémhez

Összesen 1028 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokoládés krémhez

Összesen 4116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokoládés krémhez

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1028 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    212.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4186 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1283 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 4116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk.
  2. A tészta száraz hozzávalóit: liszt(ek), cukrok, sütőpor, szódabikarbóna egy tálba mérjük, összekeverjük.
  3. Hozzáöntjük az olajat, joghurtot és a tojásokat. Robotgéppel 2-3 perc alatt egyneművé keverjük. Akkor jó, ha szép buborékos a tészta.
  4. A tészta 2/3-át a sütőformába öntjük, a maradék tésztában pedig elkeverjük a kakaóport.
  5. A kakaós tésztát kanállal "elpötyögtetjük" a sárga tésztában.
  6. Sütőbe tesszük, légkeveréssel 160 fokon, anélkül 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha a tészta teteje nagyon pirulna, alufóliával borítsuk le.
  7. A kisült tésztát 10 percig pihentessük a formában, majd vegyük ki belőle és hűtsük ki teljesen.
  8. Vágjuk 2 vagy 3 lapba a tortát.
  9. Krémek: A pudingokat külön-külön, 2-2 ek cukorral főzzük meg a 3,5-3,5 dl tejben.
  10. Hűtsük ki őket gyakran kevergetve, hogy ne keményedjen meg a teteje.
  11. 2-2 ek puha vajat habosítsunk fel, majd adjuk hozzá a pudingokat és keverjük ki őket egyneművé (külön-külön:)
  12. Töltsük be a lapokat: ha 3 lapba vágtuk a tortát, akkor az egyik réteg vaníliás, a másik csokis. Ha 4 lapba vágtuk a tortát, akkor csokis-vaníliás-csokis variációban tölthetjük a tortát.
  13. A kész tortát minimum 3-4 órára hűtsük be! Tálaljuk tejszínhabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sógornőmnek nemrég volt a szülinapja, ő készítette el ezt a tortát a 11 éves lányával. A gyerekeimnek nagyon ízlett, így elkértem a receptet. Itt-ott módosítottam az eredetin, hogy én is ehessek belőle, illetve variáltam az olaj-joghurt arányán, hogy ne kelljen 2 kanál joghurtot pakolgatnom :-D Nagyon egyszerű, gyors kis süti, igazi gyerekes darab. :) Sajnos nekem 26 centis tortaformám van csak, ebbe legalább 1,5 adagnyi tészta kellene, hogy magas(abb) legyen... így nem zsiráfos (magasságilag :-D) - ha magasabb a tészta, mutatósabb a torta!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!