r
Nosalty Logó

Zserbó szelet Kovex konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kovex
Zserbó szelet Kovex konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 448 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    434.3 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6010.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1392 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    2609 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.1 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    211 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2620 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1523 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 7017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát összegyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk.
  2. Az első adag tésztát kinyújtjuk (kb. 35x25 cm).
  3. Beletesszük a tepsibe, megkenjük a lekvár felével, és rászórjuk a porcukorral összekevert diót.
  4. Rátesszük a következő kinyújtott tésztát, ezt is megkenjük lekvárral, és a cukros dió másik felével.
  5. A harmadik lappal betakarjuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy keljen.
  6. Tetejét villával megszurkáljuk, és lassan sütjük, míg a teteje világosbarnára sül. Ekkor kivesszük hűlni.
  7. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a csokimázat. Egy vízzel teli lábosba beleteszünk egy számmal kisebb lábost, amiben a csokit és a vajat felolvasztjuk, összekeverjük.
  8. Amikor kihűlt a tészta, a csokimázzal bevonjuk.
  9. Fóliával betakarjuk, és állni hagyjuk legalább 1 éjszakát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 9858
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kerestem mindenhol a receptet, míg Anyukám kézzel írt receptkönyvében megtaláltam. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...