Zserbó szelet 1.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A mázhoz
-
50g tortabevonó273 kcal
Összesen
1615
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
120g cukor464 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
A mázhoz
-
200g tortabevonó1092 kcal
Összesen
6458
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
23.6g finomliszt86 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
13.5g margarin97 kcal
-
6.7g tej4 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
8.1g cukor31 kcal
-
13.5g dió88 kcal
-
13.5g sárgabaracklekvár37 kcal
A mázhoz
-
13.5g tortabevonó74 kcal
Összesen
436
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 91.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 846.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 430 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
1615
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 87.4 g
Zsír
-
Összesen 364.8 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 148 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3385.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 551 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 709 mg
-
Foszfor 1659 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 732.1 g
-
Cukor 373 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 189.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1721 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 412 micro
-
Kolin: 305 mg
-
Retinol - A vitamin: 1613 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1296 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 386 micro
Összesen
6458
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
436
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
5 dkg cukor
-
20 dkg margarin
-
1 dl tej
-
1 dkg élesztő
-
1 csipet sütőpor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
12 dkg cukor
-
20 dkg sárgabaracklekvár
A mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a langyos tejben egy kk. cukorral felfuttatjuk.
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk.
- A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A diót összekeverjük a cukorral.
- A lapokat kinyújtjuk és egy kb. 35x25-ös tepsibe helyezzük az első lapot. Tetejét megkenjük lekvárral és rászorjuk a diós cukor felét.
- Erre ráhelyezzük a 2. lapot. Ezt is hasonlóképpen lekvárral megkenjük és a maradék dióval megszórjuk.
- A tetejére tesszük az utolsó lapot. Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk és 1 órát langyos helyen kelesztjük.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép, egyenletes világospirosra nem sül.
- Ha kihűlt, a tetejét megkenjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval.
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 954
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 239418
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyobbik fiam kívánsága volt ez a sütemény. Időnként lapozgatja a receptes újságaimat és rendel. Nagyon nehezen bírta kivárni, amíg a csokimáz megdermed a tetején. Horváth Ilona szakácskönyve alapján készítettem el, egy kevés változtatással. Életem első zserbója. Nálunk a kelt tészta általában kalács formában kerül a sütőbe. Azt hittem eddig, hogy sokkal időigényesebb, pedig csak pár perccel töltöttem több időt a konyhában, mint a diós kalács esetében.