r
Nosalty Logó

Zserbó nyalókák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zserbó nyalókák
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3624 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 454 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2882.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.6 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 3624 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 496 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Diódarálón ledarálunk 15 dkg diót és 15 dkg győri teljes kiőrlésű mézes kekszet, illetve kandírozott narancshéjat/aszalt sárgabarackot.
  2. A darálékhoz hozzáteszünk a kandírozott narancs sziruplevéből (ez elhagyható), illetve annyi sárgabaracklekvárt, amivel formázható masszává áll össze.
  3. Ekkor golyókat formázunk belőlük és szilikonos sütőpapírra helyezzük őket.
  4. Majd egy lapos eszközzel fasírt formává összenyomjuk a gömböket és behelyezzük a hűtőbe a tálcát.
  5. Fehér csokoládét temperálunk. Egy sík tálcán szilikonos sütőpapírt helyezünk el, és erre téve a sablont egy habkártya segítségével áthúzzuk a csokoládét, majd határozott mozdulattal fölemeljük a sablont. Annyi mintát helyezünk el a sütőpapírra, ahány cake popot szeretnénk.
  6. A maradék fehér csokoládéba nyalókapálcát szúrunk, és a hűtőből elővett "fasírtokba" nyomjuk. Mire a végére érünk, meg is szilárdul a csokoládé, fixálva a nyelet a töltelékbe.
  7. Elővesszük a hűtőből a mintákkal ellátott sütőpapírt. Étcsokoládét temperálunk. Megfogjuk az egyik "nyeles halmot", bemártjuk a csokiba, és rátesszük egy mintára - ezen fog megszáradni. Mindegyikkel ezt tesszük. Hűlés közben a minta csokija összeáll a csokiburokkal, és szép sík felületet alkotnak, szerintem nagyon mutatós.
  8. Néhány óra múlva leemelhetjük a sütőpapírról a nyalókákat, és egy pohárba helyezhetjük őket mintával fölfelé. Egyszerűsége ellenére nagyon finom, hamar fogy!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 11396
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 23.

Ajánló

A megmaradt étcsokoládéból apró halmokat helyezek a megmaradt mintákra, ezekből kis mintás korongok készülnek, amiket bármikor felhasználhatunk dekoráláshoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túl a látványon, a könnyű fogyaszthatóság és a pálcikák varázsa az ami magával ragadja a cake popokban az embereket. Én is kipróbáltam, mondanom sem kell, hogy mintás verzióban. Amellett hogy a desszertasztalon igazán mutatós egy csokorba helyezve a sok mintás nyalóka, a maradék csokoládé koronggal díszíthetjük a többi édességet, tortát is, így egységben marad az összes desszert. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk