Zserbó nyalókák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
19g dió123 kcal
-
19g keksz79 kcal
-
20 kcal
-
10g sárgabarackdzsem28 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
Összesen
454
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
150g dió981 kcal
-
150g keksz629 kcal
-
161 kcal
-
80g sárgabarackdzsem222 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
Összesen
3624
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
20.5g dió134 kcal
-
20.5g keksz86 kcal
-
22 kcal
-
11g sárgabarackdzsem30 kcal
-
27.4g étcsokoládé150 kcal
-
13.7g fehér csokoládé74 kcal
Összesen
496
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 5.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
454
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 201.6 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2882.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 546 mg
-
Foszfor 1125 mg
-
Nátrium 666 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.6 g
-
Cukor 266 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
3624
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 5.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
496
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg étcsokoládé
-
10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
- Diódarálón ledarálunk 15 dkg diót és 15 dkg győri teljes kiőrlésű mézes kekszet, illetve kandírozott narancshéjat/aszalt sárgabarackot.
- A darálékhoz hozzáteszünk a kandírozott narancs sziruplevéből (ez elhagyható), illetve annyi sárgabaracklekvárt, amivel formázható masszává áll össze.
- Ekkor golyókat formázunk belőlük és szilikonos sütőpapírra helyezzük őket.
- Majd egy lapos eszközzel fasírt formává összenyomjuk a gömböket és behelyezzük a hűtőbe a tálcát.
- Fehér csokoládét temperálunk. Egy sík tálcán szilikonos sütőpapírt helyezünk el, és erre téve a sablont egy habkártya segítségével áthúzzuk a csokoládét, majd határozott mozdulattal fölemeljük a sablont. Annyi mintát helyezünk el a sütőpapírra, ahány cake popot szeretnénk.
- A maradék fehér csokoládéba nyalókapálcát szúrunk, és a hűtőből elővett "fasírtokba" nyomjuk. Mire a végére érünk, meg is szilárdul a csokoládé, fixálva a nyelet a töltelékbe.
- Elővesszük a hűtőből a mintákkal ellátott sütőpapírt. Étcsokoládét temperálunk. Megfogjuk az egyik "nyeles halmot", bemártjuk a csokiba, és rátesszük egy mintára - ezen fog megszáradni. Mindegyikkel ezt tesszük. Hűlés közben a minta csokija összeáll a csokiburokkal, és szép sík felületet alkotnak, szerintem nagyon mutatós.
- Néhány óra múlva leemelhetjük a sütőpapírról a nyalókákat, és egy pohárba helyezhetjük őket mintával fölfelé. Egyszerűsége ellenére nagyon finom, hamar fogy!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 11566
- Feltöltés dátuma: 2014. november 23.
Ajánló
A megmaradt étcsokoládéból apró halmokat helyezek a megmaradt mintákra, ezekből kis mintás korongok készülnek, amiket bármikor felhasználhatunk dekoráláshoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Túl a látványon, a könnyű fogyaszthatóság és a pálcikák varázsa az ami magával ragadja a cake popokban az embereket. Én is kipróbáltam, mondanom sem kell, hogy mintás verzióban. Amellett hogy a desszertasztalon igazán mutatós egy csokorba helyezve a sok mintás nyalóka, a maradék csokoládé koronggal díszíthetjük a többi édességet, tortát is, így egységben marad az összes desszert.