Zserbó Judit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
17g sertészsír150 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
4 kcal
-
1g só0 kcal
-
17g tejföl33 kcal
Töltelék
Máz
Összesen
1251
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
450g finomliszt1638 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
4g só0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Töltelék
-
250g dió1635 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
Máz
Összesen
7492
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
25.9g finomliszt94 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
5.8g sertészsír52 kcal
-
5.8g vaj41 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
5.8g tejföl11 kcal
Töltelék
-
14.4g dió94 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
17.3g sárgabaracklekvár48 kcal
Máz
-
8.6g porcukor33 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
1.4g víz0 kcal
Összesen
429
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 67 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.4 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
1251
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.9 g
Zsír
-
Összesen 402.2 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 137 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5117.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 678 mg
-
Foszfor 1881 mg
-
Nátrium 1732 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 920.6 g
-
Cukor 467 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 298.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1092 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 601 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 1068 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
7492
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
429
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
45 dkg finomliszt
-
6 dkg cukor
-
10 dkg sertészsír
-
10 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
2 dkg friss élesztő
-
1 kávéskanál só
Töltelék
-
25 dkg dió
-
10 dkg cukor
-
30 dkg sárgabaracklekvár
Máz
-
15 dkg porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 dkg vaj
-
3 ek víz
Elkészítés
Tészta
- Az élesztőt elkeverjük a tejföllel.
- A lisztet, a cukrot és a sót összevegyítjük, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, majd a tojás és az élesztős tejföl hozzáadásával alaposan összegyúrjuk. (Ha száraz lenne, adjunk még hozzá tejfölt.)
- A tésztát 3 részre osztjuk, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
- Egy tepsit (kb. 25x35 cm) kizsírozunk, lisztezünk.
- Kinyújtjuk az első tésztagombócot, majd a tepsibe fektetjük. Megkenjük a lekvár felével, és rászórjuk a cukros dió felét, ráhelyezzük a második tésztalapot, majd ezt is megkenjük lekvárral, és rászórjuk a cukros diót. Betakarjuk a harmadik tésztalappal, kissé lenyomkodjuk, és pár helyen villával megszurkáljuk.
- Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, azután előmelegített 180 °C-on aranyszínűre sütjük.
- Ha kihűlt a zserbó, bevonjuk a mázzal.
Töltelék
- A baracklekvárt jól kikeverjük, a diót és a cukrot összekeverjük.
Máz
- A mázhoz felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaóval elkevert porcukrot és annyi forró vizet, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 624
- Tegnapi nézettség: 3247
- 7 napos nézettség: 8525
- Össznézettség: 285003
- Feltöltés dátuma: 2015. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Judit69
194 recept
Egy örök klasszikus, imádom.