r
Nosalty Logó

Zserbó ahogy Pannika készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pannika
Zserbó ahogy Pannika készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Összesen 5530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    330.4 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4233.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    890 mg
  • Foszfor
    2404 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.6 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1621 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 5530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 419 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Elkészítés

Tészta

  1. Tészta: a liszteket, a sütőport, a sót a gyümölcscukorral és a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, majd a cukros tejben felfuttatott élesztőt is, és összegyúrjuk (ha kemény, tejföllel lazíthatjuk).
  2. Az így összeállított tésztából 3 cipót formázunk, melyekből egyforma lapokat nyújtunk.
  3. Töltelék: a darált diót összekeverjük a reszelt citromhéjjal és a gyümölcscukorral.
  4. Az 1. tésztalapot egy 30x25 cm-es kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük, vékonyan megkenjük a Sárgabaracklekvárral, a meggydzsemből is rakunk rá néhány kanállal, majd meghintjük a darált dióval. Befedjük a 2. tésztalappal, és az előbbiek szerint járunk el, majd az egészet a 3. lappal befedjük, és legalább 1 órára hideg helyre tesszük pihentetni.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tészta tetejét hústűvel néhány helyen megszurkáljuk, és körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.
  6. A tortabevonót vajjal vízfürdőn felolvasztjuk, és a kihűlt süteményre simítjuk. Ha megszilárdult, kockákra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4127
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pannika 17 recept

A felbontott lekvárokat gyakran "hasznosítom" a zserbóba.:)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...