Zsemlék és bucik
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
532
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
4253
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 786.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 529 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
532
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.3 g
Zsír
-
Összesen 143.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6295.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 295 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 1183 mg
-
Nátrium 4231 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 634.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 596.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1277 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 1211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 776 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
4253
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A 2,5 dkg élesztőt 2 dl langyos vízzel az 1 ek cukorral, csipetnyi sóval és az 1 ek liszttel felfuttatjuk (kb. 20-30 perc).
- Amíg az élesztő felfut, kimérjük a lisztet (ha már összekevertük az egészet, kiderül, hogy mennyi liszt kell még bele, mennyit vesz fel, a lényeg, hogy ne ragadjon, és ne is legyen túl kemény a tészta), hozzáadjuk a tejfölt, az 1 db tojást, a 1,5 tk sót, a maradék vizet, lereszeljük a 12 dkg vajat.
- Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és jól összegyúrjuk. (A tészta annál jobb minél jobban össze van gyúrva.) Ezután lefedjük a nyers tésztát tartó edényt, és meleg helyen pihentetük kb. 1 órán át, vagy amíg kétszeresére nem kel.
- Ha megkelt, előkészítünk egy nagy sütőlapot, beolajozzuk, megformázzuk a bucit vagy a zsemlét, és ráhelyezzük a lapra, a tetejét vízzel kenjük le.
- 30percig kb. 100 fokon kelesztjük, majd 140-150fokon kb. még 15 percigsütjük, míg a teteje szép piros nem lesz.
- A tetejüket sülés közben érdemes még egyszer vízzel bekenni.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11921
- Feltöltés dátuma: 2013. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Imádjuk a péksütiket, minden formában. Sokfélét sütöttünk már, és gondoltam, megosztom másokkal is, hisz finomabbak, mint sokszor a bolti változat.