r
Nosalty Logó

Zsebes karaj ahogy KonyhaBoszi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
KonyhaBoszi
Zsebes karaj ahogy KonyhaBoszi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2408 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 402 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4484.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2395 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2453 micro
  • β-crypt
    651 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 2408 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vagdossuk be a karajt úgy, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek, és alul egyben maradjon a hús.
  2. Szeleteljük fel a hagymát, paprikát és a szalonnát is. Kisebb darabokra, hogy beleférjenek a "zsebekbe".
  3. Kenjük meg a karajt (kívül-belül) a mustárral elkevert magyaros fűszerkeverékkel. Majd pakoljunk bele a hagymát, paprikát és szalonnát, minden zsebben legyen mindenből. A megmaradt hozzávalókat tegyük simán a tepsibe.
  4. A kész karajba szúrjunk mindkét végéről egy-egy hústűt, hogy ne essen szét. Tegyünk a töltelékek tetejére ízlés szerint margarint, vagy akár olajjal is meglocsolhatjuk. (Én margarinnal sütök.)
  5. Tegyünk tepsibe, én sütőpapírt szoktam alá tenni, hogy ne ragadjon le. Én 240°C-on gázsütőben 60 percig sütöm, az utolsó 10 percben alufólia nélkül, hogy megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 145
  • Össznézettség: 62721
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsebes karaj ahogy KonyhaBoszi készíti
KonyhaBoszi 14 recept

Párom nagyon kedveli a karajt, de már kezdtem ráunni a szokványos elkészítésre. Így sikerült feldobnom, azóta nagy kedvenc lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...