Zsázsás-zelleres burgonyapüré
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
236
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1175
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 796.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 140 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 541 micro
Összesen
236
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 69.2 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3980.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 643 mg
-
Nátrium 2718 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 699.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1012 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2703 micro
Összesen
1175
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát és a zellert megpucoljuk, megmossuk, kockákra vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük róla a főzővizet.
- A megfőtt zöldséget a vajjal összetörjük, majd a tejjel hígítva simára keverjük.
- Tálalás előtt keverjük bele a zsázsahajtásokat.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1771
- Feltöltés dátuma: 2015. május 08.
Ajánló
A zeller és a zsázsa kellemesen pikáns ízt kölcsönöz az unalmas krumplinak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Vetettem az erkélyemen ládába zsázsát, és eljött a szüret ideje. Idézet a Wikipédiából: A kerti zsázsa (Lepidium sativum) a káposztafélék (Brassicaceae) családjába tartozó faj. A legrövidebb tenyészidejű zöldségnövény: a vetés után 12–14 nappal már fogyasztható. Népi nevei: salátatorma, vadmustár, szépítőfű, kányafű, kerti tormafű, kerti rézsuka, kis zsázsafű.