r
Nosalty Logó

Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vargamóni
Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 907 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3165.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    654 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 907 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6331.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    4988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1307.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászokat egy sütőtálba tesszük, 2 vöröshagymát nagyobb szeletekre vágunk, ezzel beborítjuk a kolbászt, megszórjuk a zsályával, ráöntjük a bort, és alufóliával lefedve, kb. 1 óráig sütjük.
  2. Egy másik sütőtálba rakjuk a káposztát, rárakjuk a megmosott, magházától megfosztott, cikekkre vágott almát, és az ugyancsak megtisztított vastagabb szeletekre vágott maradék 1 hagymát. (Szedjük gyűrűire a hagymát).
  3. Összeforgatjuk a káposztát, a hagymát és az almát, majd ugyancsak alufóliával lefedve, kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5635
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 31.

Ajánló

Csak jó minőségű kolbásszal készítsük. A zsályát lecserélhetjük rozmaringra is. Bagettet és finom rozét kínálhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával
Vargamóni 18 recept

Bár már kezd elmúlni a szezonja, megkívántam a kolbászt. Mustárral sosem szerettem, így most is valami másféle elkészítési módot kerestem. A kolbász receptjét a TV Paprika Magazinban találtam, a köretet magam kreáltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...