Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Vargamóni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g sütnivaló kolbász618 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
125g savanyú káposzta24 kcal
-
250g alma117 kcal
Összesen
907
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g sütnivaló kolbász1236 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
500g alma234 kcal
Összesen
1813
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23.4g sütnivaló kolbász72 kcal
-
11.7g fehérbor10 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
21.1g vöröshagyma8 kcal
-
14.6g savanyú káposzta3 kcal
-
29.2g alma14 kcal
Összesen
107
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3165.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 2494 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 654 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 441 micro
Összesen
907
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.1 g
Zsír
-
Összesen 114.4 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6331.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 859 mg
-
Nátrium 4988 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.4 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1307.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 881 micro
Összesen
1813
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
250 g savanyú káposzta
-
2 nagy db alma
Elkészítés
- A kolbászokat egy sütőtálba tesszük, 2 vöröshagymát nagyobb szeletekre vágunk, ezzel beborítjuk a kolbászt, megszórjuk a zsályával, ráöntjük a bort, és alufóliával lefedve, kb. 1 óráig sütjük.
- Egy másik sütőtálba rakjuk a káposztát, rárakjuk a megmosott, magházától megfosztott, cikekkre vágott almát, és az ugyancsak megtisztított vastagabb szeletekre vágott maradék 1 hagymát. (Szedjük gyűrűire a hagymát).
- Összeforgatjuk a káposztát, a hagymát és az almát, majd ugyancsak alufóliával lefedve, kb. 40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5635
- Feltöltés dátuma: 2011. március 31.
Ajánló
Csak jó minőségű kolbásszal készítsük. A zsályát lecserélhetjük rozmaringra is. Bagettet és finom rozét kínálhatunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Vargamóni
18 recept
Bár már kezd elmúlni a szezonja, megkívántam a kolbászt. Mustárral sosem szerettem, így most is valami másféle elkészítési módot kerestem. A kolbász receptjét a TV Paprika Magazinban találtam, a köretet magam kreáltam.