r
Nosalty Logó

Zöldspárgás pite csirkemell-sonkával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zöldspárgás pite csirkemell-sonkával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

695
Kalória
31.5g
Fehérje
52g
Szénhidrátok
40.3g
Zsír
188.5g
Víz
259.7g
Koleszterin
6.5g
Rost
6.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 695 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2772 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 183 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.2 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    188.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 695 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5248.9 g
  • Cink
    532 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    419 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2027 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    753.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1223 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1768 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3734 micro
Összesen 2772 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Spárgát mossuk meg, alsó harmadában hámozzuk meg. Bő vízben 1 evőkanál cukorral főzzük 5 percig. Szűrjük le és, hagyjuk kihűlni.
  2. Készítsük el a tésztát: A liszteket és a puha vajkockákat dörzsöljük össze. Adjuk hozza a sót, olajat és a tojást. Gyúrjunk egynemű tésztát. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra, majd "béleljük" ki vele a tarte formánkat.
  3. Szurkáljuk meg több helyen villával.
  4. Készítsük el a tölteléket: A sonkát vágjuk kockára. A túrót vagy ricottát keverjük el a tojásokkal tejföllel és a fűszerekkel.
  5. Fektessük egymás mellé a spárgákat a formában, öntsük rá az elkevert tojásos szószt, szórjuk meg sajttal.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon (hőlégkeveréssel 150 fokon) süssük kb. 35 perc alatt aranybarnára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy igazi finomság spárgaszezonra... Aki nem szereti a spárgát hanyagolja:-), de aki szereti feltétlenül próbálja ki ezt a receptet, mert bárki, aki kóstolta, nagyon finomnak találta. Ugyanakkor a spárga bármilyen kedvenc zöldségre kicserélhető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!