Zöldségleves galuskával Isabella konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
zöldségleves
-
71 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
53g zeller19 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
667g víz0 kcal
galuska
-
18g tojás23 kcal
-
3g margarin24 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
287
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
zöldségleves
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
2000g víz0 kcal
galuska
-
55g tojás69 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
864
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
zöldségleves
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
3.2g fehérrépa2 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
5.7g zeller2 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
3.6g tv-paprika1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
71.2g víz0 kcal
galuska
-
2g tojás2 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
32
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 847.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 518 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 283 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 1656 micro
-
β-karotin 4768 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1136 micro
Összesen
287
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1456.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 506 mg
-
Nátrium 425 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 2542.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1553 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 848 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 4968 micro
-
β-karotin 14305 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3408 micro
Összesen
864
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 509 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
zöldségleves
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 kis db zeller
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db tv-paprika
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 l víz
galuska
-
1 db tojás
-
1 ek margarin
-
5 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
zöldségleves
- A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, a vöröshagymát szintén megpucoljuk és apró darabokra vágjuk. Ezeket mind ráöntjük a közben felforrósított olajra, és puhára pároljuk.
- Amíg puhul, előkészítjük a paprikát, megmossuk, és hosszában félbevágjuk, a zellert megpucoljuk, majd félbevágjuk. A petrezselymet megmossuk, és összekötjük, így megy majd bele a levesbe (mert szeretem egyben kiemelni, csak az íze miatt használom, persze ami elszakad a szárától az az 1-2 levélke, azt benne hagyom).
- Miután megpuhult a kezdő zöldség csapat, levesszük az edényt a tűzről, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel vagy akár csemege pirospaprikával.
- Ezt követően visszatesszük a tűzre, felöntjük vízzel, és beletesszük a kettévágott paprikát, a zellert, a petrezselymet. Lassú tűzön megfőzzük a leveset. Kb. 5 perccel az elkészülte előtt a 2. fázisban leírt galuskatésztát beleszaggatjuk (én galuskaszaggatóval, az egyszerűség kedvéért).
- Amikor elkészült, én a petrezselyemzöldet és a zellert kihalászom a levesből.
galuska
- 1 evőkanál margarint (langyosra melegítem előtte, hogy könnyű legyen dolgozni vele) összekeverünk 1 egész tojással, sózzuk, majd lassan adagolva hozzáadjuk az előírt lisztet. Csomómentesre keverjük.
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 13749
- Feltöltés dátuma: 2014. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régóta nem csináltam semmilyen levest, és rájöttem, hogy nagyon is hiányzik. Első gondolatra a húsleves jutott eszembe, de valahogy a hús ízét egyáltalán nem kívántam... így maradt a zöldség.