Zöldséggel és burgonyával rakott tőkehalfilé
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
150g tőkehalfilé123 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
13g olívaolaj113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
437
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
600g tőkehalfilé492 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
51g olívaolaj451 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1748
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
35.7g tőkehalfilé29 kcal
-
29.7g burgonya17 kcal
-
10.1g vöröshagyma4 kcal
-
9.5g sárgarépa3 kcal
-
11.9g tejföl24 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
104
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 792.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 420 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 298.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2963 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
437
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 122.5 g
Zsír
-
Összesen 94.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3171.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 331 mg
-
Foszfor 1678 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1194.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1509 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11853 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
1748
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 295 micro
-
β-karotin 705 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 dl tejföl
-
0.6 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A halszeleteket szobahőmérsékleten kiengedjük. Ezután lecsepegtetjük és kisebb kockákra vágjuk. A burgonyát, sárgarépát, hagymát megtisztítjuk, félretesszük. A burgonyát 2-3 mm vastagságú karikákra vágjuk. Egy méretes tálba tesszük, és ráöntünk 3 evőkanál olajat. Sózzuk, borsozzuk.
- A hagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy méretes serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Kevergetve 10-15 perc alatt összesütjük. Sózzuk, borsozzuk.
- A burgonyát ízlésünknek megfelelő, méretes sütőedénybe terítjük. Ez lehet jénai tál, kisebb méretű tepsi vagy akár tortaforma (én erre a célra egy 22 cm átmérőjű formát használtam) is. A burgonyára tesszük a felkockázott halat. Sózzuk. A halra egyenletesen elterítjük a hagymás répát. A tetejét megkenjük tejföllel. Befedjük alufóliával.
- Előmelegített 190 C-os sütőbe tesszük. Ha van a tűzhelyünknél alul-sütési funkció, érdemes azt használni. Kb. 45-50 perc elteltével levesszük a fóliát. Végezzünk tűpróbát, hogy a burgonya puha-e. A tepsit visszatesszük még a sütőbe annyi időre, hogy a tejföl szép, aranyszínűre süljön. Teljesen langyosra hűtjük (mert ilyen hőfokon lehet csak szépen szeletelni), és kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1845
- Feltöltés dátuma: 2020. február 25.
Ajánló
Ha tortaformát használunk, akkor ki kell bélelni alufóliával, hogy a szaft ne folyjon ki a sütőbe.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
A rántott hal gyakori ebéd nálunk. Most úgy gondoltam, hogy a gyönyörű halszeleteket más fajta módon készítem el. Zöldséggel variáltam a halat, no és a köretnek szánt burgonyát vele együtt sütöttem meg. Különleges étel kerekedett belőle.