r
Nosalty Logó

Zöldséggel és burgonyával rakott tőkehalfilé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Zöldséggel és burgonyával rakott tőkehalfilé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1748 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2963 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3171.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11853 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 1748 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    295 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket szobahőmérsékleten kiengedjük. Ezután lecsepegtetjük és kisebb kockákra vágjuk. A burgonyát, sárgarépát, hagymát megtisztítjuk, félretesszük. A burgonyát 2-3 mm vastagságú karikákra vágjuk. Egy méretes tálba tesszük, és ráöntünk 3 evőkanál olajat. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy méretes serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Kevergetve 10-15 perc alatt összesütjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A burgonyát ízlésünknek megfelelő, méretes sütőedénybe terítjük. Ez lehet jénai tál, kisebb méretű tepsi vagy akár tortaforma (én erre a célra egy 22 cm átmérőjű formát használtam) is. A burgonyára tesszük a felkockázott halat. Sózzuk. A halra egyenletesen elterítjük a hagymás répát. A tetejét megkenjük tejföllel. Befedjük alufóliával.
  4. Előmelegített 190 C-os sütőbe tesszük. Ha van a tűzhelyünknél alul-sütési funkció, érdemes azt használni. Kb. 45-50 perc elteltével levesszük a fóliát. Végezzünk tűpróbát, hogy a burgonya puha-e. A tepsit visszatesszük még a sütőbe annyi időre, hogy a tejföl szép, aranyszínűre süljön. Teljesen langyosra hűtjük (mert ilyen hőfokon lehet csak szépen szeletelni), és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1845
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 25.

Ajánló

Ha tortaformát használunk, akkor ki kell bélelni alufóliával, hogy a szaft ne folyjon ki a sütőbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséggel és burgonyával rakott tőkehalfilé
Lizinka_ 604 recept

A rántott hal gyakori ebéd nálunk. Most úgy gondoltam, hogy a gyönyörű halszeleteket más fajta módon készítem el. Zöldséggel variáltam a halat, no és a köretnek szánt burgonyát vele együtt sütöttem meg. Különleges étel kerekedett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...