r
Nosalty Logó

Zöldséges tészta marcipann konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
marcipann
Zöldséges tészta marcipann konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2113 micro
Összesen 686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    695 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4226 micro
Összesen 1372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A cukkinit és a padlizsánt alaposan megmossuk, fél centi vastagra felkarikázzuk.
  2. Egy kis tepsibe kevés olívaolajat öntünk, a hozzávalókat beleszórjuk, sózzuk, borsozzuk, a tetejét ismét kevés olívaolajjal megöntjük.
  3. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg egy villával szét lehet kavarni a zöldségeket. Sülés közben egyszer-kétszer átkavarjuk az egészet.
  4. Közben a penne tésztát kifőzzük, majd a forró sült zöldségeket egy tálba öntjük, ahol egy villával összetörjük, hozzákeverjük a krémsajtot, és ebbe forgatjuk a kifőtt tésztát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1291
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
marcipann 8 recept

Könnyen elkészíthető recept. Én a zöldségekből mindig nagyobb adagot készítek, mert kihűlés után (sajt nélkül) kiválóan fagyasztható. Így bármikor van kéznél, ha gyorsan kell ebédet vagy vacsorát készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...