Zöldséges ragu bulgurral
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Zöldségragu
-
180g patisszon18 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Bulgur
Összesen
515
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Zöldségragu
-
720g patisszon71 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Bulgur
Összesen
2059
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Zöldségragu
-
28.5g patisszon3 kcal
-
7.9g cukkini1 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
15.8g paradicsom3 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9.9g mascarpone40 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
Bulgur
Összesen
82
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 415.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 1206 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4154 micro
Összesen
515
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 123.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3520.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 534 mg
-
Foszfor 961 mg
-
Nátrium 1676 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1661 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 805 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 4824 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 16615 micro
Összesen
2059
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 408 micro
-
Lut-zea 658 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Zöldségragu
-
1 db vöröshagyma
-
4 db paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Bulgur
Elkészítés
Zöldségragu
- A patisszont, a cukkinit, és a paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra (zsengét válasszunk, és akkor héjával együtt kockázhatjuk).
- A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk apróra.
- Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni.
- Amikor már kissé összeesett, adjuk hozzá a felkockázott patisszont, majd pár perc után a cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ételízesítővel, és szerecsendióval, majd félig lefedve, pároljuk roppanósra a zöldségeket.
- Amikor a zöldségek már roppanósra párolódtak, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd adjuk hozzá a mascarponét is. Óvatosan forgassuk össze, majd pároljuk még pár percig. (közben kóstoljuk, és ha szükséges, ízesítsünk utána)
- Végül adjuk hozzá a szintén felkockázott paradicsomot, majd óvatosan forgassuk, rázogassuk össze, majd pároljuk még 1-2 percig. Ezután vegyük le a tűzről, fedjük le, és tálalásig tartsuk melegen.
Bulgur
- A bulgurt kétféleképpen készíthetjük el. A bulgurt öntsük fel a dupla mennyiségű vízzel, majd sózzuk és keverjük össze. Ezután lassú tűzön addig főzzük, még teljesen magába szívja az összes vizet, és megpuhul.
- Ízlés szerint a bulgurt felönthetjük forró vízzel, melybe elkevertük a sót, majd fedjük le, és addig hagyjuk, még teljesen felszívja az összes vizet. Én felöntöttem a meleg-sós vízzel, majd lefedtem a jénai tálat, betettem a mikróba, és 300 W-on, 25 perc alatt készre főztem.
- Tálaláskor szedjük a bulgurt tányérra, majd kanalazzuk rá a zöldséges ragut, és úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 18083
- Feltöltés dátuma: 2021. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept