r
Nosalty Logó

Zöldséges-pulykás-gombás rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges-pulykás-gombás rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 952 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3807 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2372.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    936 micro
  • β-karotin
    2414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 952 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.2 g

Zsír

  • Összesen
    152 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9491.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1221 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2802 mg
  • Nátrium
    4730 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    940 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    3745 micro
  • β-karotin
    9656 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3997 micro
Összesen 3807 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott pulykahúst, sózzuk, borsozzuk. Fehérre pirítjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és a répát, majd pedig a borsót.
  3. Jöhet a bazsalikom, a kakukkfű, ne sajnáljuk, a pulyka elbírja. Az egészet lefedjük, hagyjuk párolódni, és nekilátunk a rizsnek.
  4. A másik fej vöröshagymát is apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát (szintén apróra vágva).
  5. Hozzáadjuk a rizst, nagy lángon, állandó kevergetés mellett kicsit megpirítjuk. Lejjebb vesszük a hőfokot, és jöhet a 2 dl bor. Megvárjuk, amíg az alkohol teljesen elpárolog, és ezután elkezdjük merőkanállal adagolni a húsleves-lét. (ehhez 1 liter forró vízhez két leveskockát adunk).
  6. Ha egy adag elpárolog, öntjük utána a következőt, közben pedig le is fedjük, hogy minél jobban puhuljon a rizs. Akkor lesz jó, amikor nem is túl száraz, de nem is főtt szét, inkább krémes állagú.
  7. A végén hozzáöntjük a csirkés-gombás-zöldséges keveréket és a vajat a rizshez, és jól összekeverjük. Itt ízlés szerint hozzáadható a sajt is, de lehet csak külön a tetejére szórni. Melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 332
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 56102
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamiért a rizottó ezidáig teljesen kimaradt az életemből. Első nagy találkozásunk egy munkahelyi ebédrendelés alkalmával történt. Mondhatom, rögtön egymásba szerettünk. Persze a rendelt változat soha nem lehet olyan jó, mint a saját, melyhez az ízen kívül az alkotás élménye is társul. Szumma szummárum úgy döntöttem, otthon is megcsinálom. És miért ajánlom mindenkinek? Mert egyszerű, könnyen variálható, finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...