r
Nosalty Logó

Zöldséges párnák leveles tésztából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
douney
Zöldséges párnák leveles tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2907 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    16524 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4968.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    2201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1990 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    66097 micro
  • Lut-zea
    3605 micro
Összesen 2907 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5284 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kiolvasztjuk, kinyújtjuk, négy téglalapra vágjuk.
  2. A zöldségeket felszeleteljük, a hagymát olajon megpirítjuk, hozzápakoljuk a cukkinit és az aszalt paradicsomot.
  3. Ráöntjük a paradicsompürét, majd egy kis vizet, és takarékonhagyjuk, amíg a cukkini kicsit össze nem esik.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket (a sóval óvatosan, ha nem saját készítésű, és előre van sózva azaszalt paradicsomunk).
  5. A két csomag mozzarellát kettévágjuk, és felszeleteljük.
  6. A már tésztából kivágott téglalap egyik felén mozaikszerűen felpakolunk egy réteg mozzarellát - a tészta szélén kihagyunk kb. 1-1,5 centis sávot,a mozzarellára pedig ráhalmozzuk a tölteléket. Ugyanígy járunk el mind a négy téglalap esetén, majd felverünk egy tojást, megkenjük a kihagyott sávokat, és összehajtjuk a téglalapokat.
  7. 200°C-on előmelegítjük asütőt.
  8. A párnák tetejét keresztben bevagdossuk, majd megkenjük azt is a maradék tojással, és mehetnek is a sütőbe 20 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1488
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki akartam próbálni az aszalt paradicsomot nem csak magában, úgyhogy összedobtam valamit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...