r
Nosalty Logó

Zöldséges miniquiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Zöldséges miniquiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2929.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3720 micro
Összesen 2203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű vajat alaposan elmorzsoljuk a liszttel és a sóval. Nagyon óvatosan annyi vizet adagolunk hozzá, hogy tésztává álljon össze, és fél órára fóliába csomagolva a hűtőbe helyezzük.
  2. 8-12 szuflé- vagy muffinformát kivajazunk, és szintén a hűtőbe tesszük őket.
  3. A tejföl és/vagy tejszínt, a tojásokat és a kukoricalisztet csomómentesre keverjük. Hozzámixeljük a reszelt sajtot is.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formákat. Ha nem áll össze nyújthatóvá, vagy ragad, vagy bármi más fogyatékossága van, akkor sem kell megijedni, nyugodtan bélelhetünk nyomkodásos módszerrel is!
  5. Az apróra vágott zöldségmaradékot elosztjuk a formákban, és hasonlóképpen járunk el a tojásos cuccal is.
  6. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük a miniquiche-eket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5750
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Ajánló

Természetesen lehet friss zöldségből is csinálni vagy másfajta maradékból. Aki szeretne, dobjon bele sonkát, bacont. A tojások mehetnek bele nyugodtan egészben, de nekem terveim vannak a fehérjével, ezért azt kispóroltam belőle. Ami a sajtot illeti, vegyessel dolgoztam, de gyakorlatilag bármi tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Tegnap csináltam fincsi rakott zöldséget. Padlizsánt, cukkinit, paprikát, hagymát, fokhagymát megpároltam kis olajon, aztán lerétegeztem őket jénaiba, dobtam rá még pár paradicsomot is, só, bors, kakukkfű - be a sütőbe fél órára. Reszelt sajttal ettük - már aki, mert Jann csak a paradicsomot és a hagymát volt hajlandó nagy küzdelem árán betermelni. Így mikor a maradék újrahasznosításán agyaltam, a kevert zöldséges quiche nem tűnt annyira jó ötletnek. De miért is ne lehetne szeparálni az alkotóelemeket, ha a fiatalúrnak az jobban tetszik? A hagymásat meg is ette rendesen!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...