r
Nosalty Logó

Zöldséges-bolognais rakott krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges-bolognais rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 905 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4150.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    2970 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 905 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.1 g

Zsír

  • Összesen
    182.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16602 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2351 mg
  • Nátrium
    11880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1611.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 3617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. A bolognai szószt a darált húsból és alapporból megfőzzük, de csak 2,5-3 deci vízzel, hogy jó sűrű szószt kapjunk.
  2. A margarinon megpároljuk a zöldségkeveréket. A burgonyákat héjában megfőzzük.
  3. Ha ezekkel megvagyunk, előveszünk egy közepes méretű tepsit. Pici olajat teszünk az aljára, vagy kivajazzuk.
  4. Burgonyakarikákat szeletelünk a tepsi aljára, majd szórunk rá tetszés szerint valamilyen fűszert, erre jön a bolognai szósz egyik fele, rá a zöldségkeveréket szórjuk, szépen egyenletesen. Erre jön a tejföl (az egész dobozzal), rá újra burgonyakarikák, rá a bolognai szósz másik fele és újra burgonyák.
  5. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
  6. 180 fokon kb. 15 percig sütjük (amíg a sajt szépen megpirul a tetején).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1032
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok bolognai alapom van itthon és darált húsom, de már a simát és a tejfölös tepsist is unjuk (úgy is szoktam csinálni, az is brutális, penne tésztával). Ezért gondoltam, hogy valamit kihozok belőle, fogalmam nem volt milyen lesz, csak csináltam... szerencsére nagyon jó lett, bevehetem a receptjeim repertoárjába a főmufti (párom) szerint :)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...