Zöldpaprikakrém télire
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
333g zöldpaprika55 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
99
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g zöldpaprika164 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
10 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
296
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
74.2g zöldpaprika12 kcal
-
20g vöröshagyma7 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
4.5g cseresznyepaprika1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
22
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 348.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 604 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 992 micro
Összesen
99
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 608.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1044.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 722 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 183 micro
-
β-karotin 1811 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2976 micro
Összesen
296
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
22
kcal
Hozzávalók
-
1 kg zöldpaprika
-
3 közepes db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
3 db zellerlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A kis üvegeket célszerű előző nap alaposan, forró vízzel kimosni, és hagyni megszáradni. A zöldségeket mosás után az esetleges hibáktól szabadítsuk meg. Apró lyukú húsdarálón daráljunk le mindent, a zellerlevelet vágjuk apróra.
- Az üvegeket a fedéllel együtt rakjuk sütőbe, majd 100 C fokon (gyenge hőmérsékleten) sterilizáljuk a sütőben minimum 15 percig.
- Amíg az üveg a sütőben sterilizálódik, a darált zöldségpéphez keverjük az ízlés szerinti só és bors mennyiséget. Keverjük el, és tegyük fel főlni, hogy jól felforrósodjon.
- Majd forrón minden üveget teleszedünk. Jó erősen lezárjuk. Száraz dunsztba tesszük, takaróval, pléddel letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni másnapig. Végül hideg helyre tesszük. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 3009
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Zöldséges kertemben jóformán minden megterem. Így alkalmam nyílik sokfajta ízesítőt, krémet elkészíteni. Ez a krém sült húshoz, pirítósra vagy bármilyen ételbe kiváló ízesítő, és egyszerű az elkészítése!!!! :-)))