r
Nosalty Logó

Zöldmártás halhoz

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Zöldmártás halhoz
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

174
Kalória
3.7g
Fehérje
4.1g
Szénhidrátok
16.4g
Zsír
54.6g
Víz
195g
Koleszterin
1.3g
Rost
988.2mg
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    555 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1743 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2042 micro
Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    2219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    6971 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8169 micro
Összesen 694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    683 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2145 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2513 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. Felforralunk 2 dl vizet, beledobjuk a petrezselyemzöldet vágatlanul.
  2. Egy kis fej hagymát lereszelve.
  3. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A tojássárgákat kikeverjük a citrom levével.
  5. Botmixerrel összeturmixoljuk a petrezselyemzöldes, hagymás levet.
  6. Közben hozzáöntjük a citromleves tojássárgákat.
  7. Botmixelünk folyamatosan.
  8. Amikor sűrűsödni kezd a mártásunk, rádobjuk a vajat, botmixelünk tovább, míg a vaj el nem olvad.
  9. A kellő sűrűség elérésekor elzárjuk a lángot és áthúzzuk a halszeleteket a mártással.
  10. Nem sűrűsödik tovább, másnapra sem megy tönkre!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Nem annyira markáns az íze, mint a tartáré, de nagyon kellemesen harmonizál a natúr halszelettel és igen jól mutat a tányéron.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Krémes zöldspárgapesztó

Ez a recept egyetlen csokor zöldspárgával kezdődik, amit blansírozunk, majd összekeverünk olyan klasszikus pesztó alapanyagokkal, mint a fokhagyma, a parmezán, mandula és az olívaolaj. Az ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Betilthatja a magyar kormány ezt az élelmiszert

Az Agrárminisztérium még 2024 nyarán bocsájtotta társadalmi vitára a terveit a műhús előállításának és forgalomba hozatalának tilalmáról. Úgy néz ki, az ezzel kapcsolatos aggályok megállják a helyüket, és betiltás lesz a vége a történetnek hazánkban.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!