r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres tönkölybúzakenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Zöldfűszeres tönkölybúzakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2909 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7083.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    780 mg
  • Foszfor
    2379 mg
  • Nátrium
    3548 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 2909 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük a barna cukrot, és hozzámorzsoljuk az élesztőt, habosra kelesztjük.
  2. A fenyőmag kivételével minden hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe öntünk, és dagasztóprogramra kapcsolunk. (Ha nincs kenyérsütőgépünk, kézzel is szép ruganyosra gyúrhatjuk a tésztát 10-15 perc alatt.)
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, és a sütőformába tesszük (itt 20 cm átmérőjű, 9 cm magas tortaforma).
  4. Letakarva megint 15-20 percet kelesztjük, majd lepermetezzük langyos vízzel, megszórjuk fenyőmaggal.
  5. 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésre negyed órára (a sütő aljába is teszünk egy kis tál vizet, hogy gőzben sülhessen), majd mérsékeljük a hőt 180 fokra, és további 20-25 percig sütjük.
  6. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x9
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2342
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres tönkölybúzakenyér
Évi néni 1830 recept

Ilyen, illetve hasonló kenyeret sütöttünk a Jar Platinum receptverseny résztvevőjeként és az egyik győztesként kapott közös főzésen Bereznay Tamással. Illatos, ízletes, izgalmas és nem utolsósorban egészséges kenyérke.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...