Zöldfűszeres sertéscomb tzatzikivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Sült hús
-
167g sertéscomb303 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Tzatziki
-
67g görög joghurt69 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
33g kígyóuborka5 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
483
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Sült hús
-
500g sertéscomb910 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Tzatziki
-
200g görög joghurt206 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1452
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Sült hús
-
49.6g sertéscomb90 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
16.8g vöröshagyma6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
Tzatziki
-
19.8g görög joghurt20 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9.9g kígyóuborka1 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.3g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
142
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.4 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 193.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
483
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.3 g
Zsír
-
Összesen 97.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1928 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1161 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 579.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 365 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
1452
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
Sült hús
-
500 g sertéscomb
-
3 ek olívaolaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
0.5 kk fekete bors
-
1 kk fűszerpaprika
-
0.5 tk bazsalikom
-
0.5 tk oregánó
-
2 csipet köménymag
-
só ízlés szerint
Tzatziki
-
200 g görög joghurt
-
100 g kígyóuborka
-
1 teáskanál olívaolaj
-
0.5 kk fekete bors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Sült hús
- A húst kisebb kockákra vágjuk. Egy méretes edénybe tesszük. Ráöntünk egy evőkanál olajat. Majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a borsot, a sót, fűszerpaprikát, a bazsalikomot, az oregánót és a köményt. Jól összekeverjük és a hűtőben pihentetjük kb. egy órát.
- Az idő letelte után egy serpenyőben felhevítjük az olajat a pácolt húst beletesszük és kevergetve 6 – 8 perc alatt szép pirosra sütjük. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát. Összekeverjük. A hagymával összekevert hús, levet fog engedni. Fedő alatt puhára főzzük. Ha úgy látjuk, hogy kevés a szaft pótoljuk kevés forró vízzel. Amikor a hús puha, fedő nélkül főzzük tovább, hogy a keletkezett lé elpárologjon. Amíg fő a zöldfűszeres ragu, elkészítjük a tzatzikit.
Tzatziki
- Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kevéske sót szórunk rá. Félretesszük. A joghurtban elkeverjük a zúzott fokhagymát, az olajat, a sót, a borsot és a finomra aprított kaprot (én a kertből szedett finomra aprított fagyasztott kaprot használtam). Az uborkából kezünkkel kinyomkodjuk a sós levet és a kapros joghurthoz adjuk. Kb. 10 – 15 percig félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- A zöldfűszeres ragut kellemes melegen tesszük asztalra. Tzatzikivel kínáljuk. Köretként rizst adunk mellé.
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
605 recept
Görög étteremben kóstoltam. Próbáljátok ki!