r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres sertéscomb tzatzikivel

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Zöldfűszeres sertéscomb tzatzikivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sült hús

Tzatziki

483
Kalória
37.4g
Fehérje
10.3g
Szénhidrátok
32.5g
Zsír
193.3g
Víz
105g
Koleszterin
1.3g
Rost
2.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Sült hús

Tzatziki

Összesen 483 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Sült hús

Tzatziki

Összesen 1452 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Sült hús

Tzatziki

Összesen 142 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    193.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 483 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1161 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    579.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1452 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

Sült hús

  1. A húst kisebb kockákra vágjuk. Egy méretes edénybe tesszük. Ráöntünk egy evőkanál olajat. Majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a borsot, a sót, fűszerpaprikát, a bazsalikomot, az oregánót és a köményt. Jól összekeverjük és a hűtőben pihentetjük kb. egy órát.
  2. Az idő letelte után egy serpenyőben felhevítjük az olajat a pácolt húst beletesszük és kevergetve 6 – 8 perc alatt szép pirosra sütjük. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát. Összekeverjük. A hagymával összekevert hús, levet fog engedni. Fedő alatt puhára főzzük. Ha úgy látjuk, hogy kevés a szaft pótoljuk kevés forró vízzel. Amikor a hús puha, fedő nélkül főzzük tovább, hogy a keletkezett lé elpárologjon. Amíg fő a zöldfűszeres ragu, elkészítjük a tzatzikit.

Tzatziki

  1. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kevéske sót szórunk rá. Félretesszük. A joghurtban elkeverjük a zúzott fokhagymát, az olajat, a sót, a borsot és a finomra aprított kaprot (én a kertből szedett finomra aprított fagyasztott kaprot használtam). Az uborkából kezünkkel kinyomkodjuk a sós levet és a kapros joghurthoz adjuk. Kb. 10 – 15 percig félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  2. A zöldfűszeres ragut kellemes melegen tesszük asztalra. Tzatzikivel kínáljuk. Köretként rizst adunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Görög étteremben kóstoltam. Próbáljátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!