r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres sajttekercs A'la Atya konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
A'la Atya
Zöldfűszeres sajttekercs A'la Atya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 28% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sajt

A töltés

Összesen 400 kcal
  • 28% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sajt

A töltés

Összesen 2404 kcal
  • 28% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sajt

A töltés

Összesen 261 kcal
  • 28% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 400 kcal
  • 28% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.6 g

Zsír

  • Összesen
    175.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10197.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    3281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1813 mg
  • Nátrium
    4883 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    247 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1670 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 2404 kcal
  • 28% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A sajt

A töltés

Elkészítés

A sajt

  1. Egy nagy lábasban vizet forralunk. A sajtot egészben egy jól bekötött zacskóba helyezzük, majd így tesszük a vízbe. Addig főzzük, amíg a sajt formázható masszává olvad fel. Ügyeljünk arra, hogy a közepe is felolvadjon. Amíg a sajt olvad, elkészítjük a tölteléket.
  2. Ezt követően kibontjuk, majd vékonyra kinyújtjuk egy nyújtófa segítségével.

A töltés

  1. A krémsajtot az apróra vágott fűszerekkel jól elkeverjük.
  2. A sajtot kinyújtjuk, ráfektetjük a sonka szeleteket, megkenjük a krémsajtos-fűszeres töltelékkel, majd szorosan feltekerjük. A végeivel nem kell bajlódni túlságosan, hiszen a sajt massza állaga lehetővé teszi, hogy a tekerés közben vagy után a végeit benyomkodjuk, összezárjuk.
  3. A tekercset helyezzük szorosan frissen tartó fóliába, végeit csavarjuk el, mint a "szaloncukornál", és tegyük hűtőbe legalább 2 órára. Ezt követően szeleteljük fel, és tálaljunk!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2090
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 25.

Ajánló

Születésnapokon, ünnepségeken kiváló sör-, de inkább borkorcsolya. Elképzelem egy szabadtéri nomád jellegű pörköltfőzés ideje alatt... De kiváló szilveszterre bármilyen hidegtál társaságában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Sajttekercs. Jó minőségű kemény, zsíros sajt. Felolvasztva, kinyújtva, töltve, majd visszahűtve. Ennyi. A sajt adott. A töltelékkel pedig játszhatunk. Gyakorlatilag bármi mehet bele, a téliszalámitól a zöldségeken át szinte minden. Fűszerezzük ízlés szerint. Íme, ahogyan én készítem. Sajt sajttal!

Hozzávalók

A sajt

A töltés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...