r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-sajtos csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldfűszeres-sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 640 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2560 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1515 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1545 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 640 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    175.5 g

Zsír

  • Összesen
    197.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6060.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1740 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2069 mg
  • Nátrium
    1847 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2283 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1666 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6180 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 2560 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell-filét csíkokra vagy kockákra vágjuk, a hagymát, sajtot felkockázzuk, a répát lereszeljük, a fokhagymát apróra vágjuk (a fokhagymához keverhetjük a levendulát).
  2. A csirkemell-kockákat összekeverjük ízlés szerinti majorannával, tárkonnyal, kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal.
  3. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, és rászórjuk a rozmaringot és a fokhagymát (ha van rajta levendula, úgy még finomabb), így az ízek intenzívebbek lesznek.
  4. Mikor kicsit üvegesedik a hagyma hozzáadjuk a húst, folyamatos kevergetés mellett adagolunk hozzá kis olajat, hogy ne kapja le a húst.
  5. Mikor a hús még nem teljesen sült meg, hozzáadjuk a reszelt répát és tovább kevergetjük, majd hozzáadjuk a vajat.
  6. Addig kevergetjük, míg a hús teljesen megsül, és hozzáadjuk a kockára vágott sajtot, ezt olvadásig kevergetjük, és utánna adjuk hozzá a mustárt!
  7. Kis összefőzés után tálalhatjuk rizzsel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11095
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reggel úgy ébredtem, hogy ezt a kaját álmodtam, és aznap meg is csinltam! Nagyon jól sikerült és a párom (Kari) addig rágta a fülem, hogy rakjam fel, hogy tessék itt van! Üdv: Husi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...