r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres ravioli paradicsommártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldfűszeres ravioli paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 1838 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3363.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    1861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    855 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    3909 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    2998 micro
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6727.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    3722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    1710 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    7818 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    5997 micro
Összesen 1838 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. A hozzávalókat összekeverem és 5 percig gyúrom.
  3. Fóliába csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem pihenni.
  4. A töltelék készítése:
  5. A csilit apróra vágom a petrezselyemmel,a metélőhagymát vékony karikákra vágom és összekeverem a hozzávalókat.
  6. Egy éjszakára a hűtőbe teszem a tölteléket.
  7. A paradicsommártás készítése:
  8. Egy seprenyőt felmelegítek, majd 2 ek olajat öntök bele és rádobom a szeletekre vágott fokhagymát.
  9. Addig pirítom, amíg a hagymák éppen elkezdenek színt kapni, majd még 3 ek olajat öntök hozzá, ami lehűti az egészet. Megsózom és félrerakom.
  10. Közben a paradicsomokat félbevágom. Visszateszem a seprenyőt a tűzre, ha felforrt, beledobom paradicsomokat és a durvára vágott petrezselymet.
  11. Lefedem őket és hagyom 1 percet párolódni.
  12. Egy villával összenyomom a paradicsomokat beledobom a vajat, a durvára vágott petrezselymet.
  13. Az összeállítás:
  14. A tésztát a lehető legvékonyabra nyújtom (7es fokozat), miközben mindig lisztezem és lesörpöm róla. Nem szabad túlságosan lisztezni, mert kiszárad a tés a széle töredezett lesz.
  15. Miután tésztánk papír vékonyságú lett elharmadolom és összehajtom megint.Újra kinyújtom fokozatonként de most csak a 6os fokozatig.
  16. A kinyújtott tésztát képzeletben két részre osztom. Az egyik felére egymástól 2-3 centire egyenlő nagyságú gömböket formázok a töltelékből.
  17. A kis kupacokat egy ecsettel körbekenem vízzel és ráhajtom a másik felét. A tenyeremmel megpróbálok minden levegőt kinyomni a rétegek közül.
  18. A ravioli lassan kész, már csak ki kell vágni őket. Legjobb egy kisebb pogácsa forma vagy vékonyabb szájú pohár. A kész tésztáinkat hintsük meg egy kevés liszttel, majd konyharuhával letakarva a hűtőben várakozhatnak a felhasználásig.
  19. Vizet forralok, de csak a felforrás előtti pillanatban sózom meg (1l/10g).
  20. 2-3 percig főzzük a tésztánkat, majd azonnal szűrjük le.
  21. Beleforgatom a paradicsommártásba és egyből tálalom.
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 36870
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 02.

Ajánló

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első ételfotóm tésztáról.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...