Zöldfűszeres ravioli paradicsommártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
80g finomliszt291 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
4g só0 kcal
A töltelékhez
-
125g ricotta188 kcal
-
0g chili0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
A paradicsommártáshoz
-
85g koktélparadicsom15 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
920
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
160g finomliszt582 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
7g só0 kcal
A töltelékhez
-
250g ricotta375 kcal
-
0g chili0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
90g snidling27 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
A paradicsommártáshoz
-
170g koktélparadicsom31 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1838
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
16.8g finomliszt61 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
0.7g só0 kcal
A töltelékhez
-
26.3g ricotta39 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4.7g petrezselyem2 kcal
-
9.5g snidling3 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.3g parmezán sajt21 kcal
A paradicsommártáshoz
-
17.9g koktélparadicsom3 kcal
-
4.7g petrezselyem2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
4.2g olívaolaj37 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
Összesen
194
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3363.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 712 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 618 mg
-
Nátrium 1861 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 296.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 650 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 855 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 90 micro
-
β-karotin 3909 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2187 micro
-
Lut-zea 2998 micro
Összesen
920
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.1 g
Zsír
-
Összesen 102.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6727.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 1423 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1235 mg
-
Nátrium 3722 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 592.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1299 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 1710 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 406 mg
-
Retinol - A vitamin: 639 micro
-
α-karotin 179 micro
-
β-karotin 7818 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 4374 micro
-
Lut-zea 5997 micro
Összesen
1838
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 821 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 459 micro
-
Lut-zea 630 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
160 g finomliszt
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 tk só
A töltelékhez
-
25 dkg ricotta
-
1 csokor petrezselyem
-
0.5 csokor snidling
-
fehér bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
5 dkg parmezán sajt
A paradicsommártáshoz
-
10 db koktélparadicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tészta készítése:
- A hozzávalókat összekeverem és 5 percig gyúrom.
- Fóliába csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem pihenni.
- A töltelék készítése:
- A csilit apróra vágom a petrezselyemmel,a metélőhagymát vékony karikákra vágom és összekeverem a hozzávalókat.
- Egy éjszakára a hűtőbe teszem a tölteléket.
- A paradicsommártás készítése:
- Egy seprenyőt felmelegítek, majd 2 ek olajat öntök bele és rádobom a szeletekre vágott fokhagymát.
- Addig pirítom, amíg a hagymák éppen elkezdenek színt kapni, majd még 3 ek olajat öntök hozzá, ami lehűti az egészet. Megsózom és félrerakom.
- Közben a paradicsomokat félbevágom. Visszateszem a seprenyőt a tűzre, ha felforrt, beledobom paradicsomokat és a durvára vágott petrezselymet.
- Lefedem őket és hagyom 1 percet párolódni.
- Egy villával összenyomom a paradicsomokat beledobom a vajat, a durvára vágott petrezselymet.
- Az összeállítás:
- A tésztát a lehető legvékonyabra nyújtom (7es fokozat), miközben mindig lisztezem és lesörpöm róla. Nem szabad túlságosan lisztezni, mert kiszárad a tés a széle töredezett lesz.
- Miután tésztánk papír vékonyságú lett elharmadolom és összehajtom megint.Újra kinyújtom fokozatonként de most csak a 6os fokozatig.
- A kinyújtott tésztát képzeletben két részre osztom. Az egyik felére egymástól 2-3 centire egyenlő nagyságú gömböket formázok a töltelékből.
- A kis kupacokat egy ecsettel körbekenem vízzel és ráhajtom a másik felét. A tenyeremmel megpróbálok minden levegőt kinyomni a rétegek közül.
- A ravioli lassan kész, már csak ki kell vágni őket. Legjobb egy kisebb pogácsa forma vagy vékonyabb szájú pohár. A kész tésztáinkat hintsük meg egy kevés liszttel, majd konyharuhával letakarva a hűtőben várakozhatnak a felhasználásig.
- Vizet forralok, de csak a felforrás előtti pillanatban sózom meg (1l/10g).
- 2-3 percig főzzük a tésztánkat, majd azonnal szűrjük le.
- Beleforgatom a paradicsommártásba és egyből tálalom.
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 36870
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 02.
Ajánló
További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Első ételfotóm tésztáról.