r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres holland sajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldfűszeres holland sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 886 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 443 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2219.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 886 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket közepesen vastag szeletekre vágjuk, majd sózzuk, és félretesszük 10-15 percre.
  2. Az ízlés szerinti zöldfűszereket elővesszük, majd ezekkel is bedörzsöljük a hússzeletek mindkét oldalát.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  4. A tepsibe teszünk olajat, majd ebbe beletesszük a befűszerezett csirkemell szeleteket. Egyszer megfordítjuk őket, hogy mindkét felükre kerüljön egy kis olaj. Így majd nem szárad ki a hús, és pirítás nélkül is pirosra fog sülni (ha utólag pirítjuk, a zöldfűszerek megéghetnek!).
  5. Kis vizet öntünk a húsokhoz, majd lefedjük alufóliával, és kb. 20 percig pároljuk őket a sütőben.
  6. Ha megpuhult a hús, levesszük a fóliát, és rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, és az apró darabokra vagy szeletekre vágott holland sajttal is megszórjuk.
  7. Mérsékeljük a sütő hőmérsékletét, majd visszatesszük a sütőbe a húst, és kb. 5 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot, majd tetszőleges körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4420
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami újat szerettem volna készíteni, ami még nem volt. Benéztem a szekrénybe, ekkor láttam meg az ott sorakozó zöldfűszereket. Én majorannát, bazsalikomot és oregánót használtam. Lapult még a hűtőben egy kis érett holland sajt is, ezt is felhasználtam, és a végeredmény nagyon finom lett.:) Zöldséges rizzsel ettük, de bármilyen köretet el tudok mellé képzelni. Nyáron frissen készült salátával könnyű vacsoraként is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...