Zöldfűszeres darált paprika
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
167g kápia paprika36 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
15g snidling5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
42g só0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
2000g kápia paprika426 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
500g só0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
74.6g kápia paprika16 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
6.7g snidling2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
18.6g só0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16258.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 16155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 139.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 2614 micro
-
β-crypt 670 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195101.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 193861 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1677.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2970 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 2200 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 463 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 944 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 328 micro
-
β-karotin 31364 micro
-
β-crypt 8036 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1418 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7277.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 7231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 1170 micro
-
β-crypt 300 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Hozzávalók
-
1 csokor lestyán
Elkészítés
- A kápia paprikát megmossuk, és kicsumázzuk.
- Húsdarálón ledaráljuk, és egy műanyag edényben összekeverjük a sóval.
- A zöld fűszereket kézzel vagy aprítógéppel összevágjuk, és belekeverjük a sós paprikába.
- Három napig érleljük, és naponta többször alaposan megkeverjük.
- Üvegekbe töltjük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2707
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.
Ajánló
A mesterséges ételízesítők helyett használjunk inkább saját készítésű adalékmenteset.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
A fényképen egy natúr és egy zöldfűszeres darált paprikával töltött üveg van a színhatás miatt. A recept a darált sós paprika hagyományos elkészítésén alapul. A natúr változatát minden piros paprikás ételhez szívesen használom. A zöldfűszeres változatot különféle paprikás-zöldséges levesek készítésénél használom. Igazi ízbomba, ami semmiféle tartósítót és ízfokozót a són kívül nem tartalmaz. Viszont a leves sózásakor figyelembe kell venni a sótartalmát. Vajjal vagy mangalica zsírral keverve, kenyérre kenve is finom Az utóbbi években a pritaminpaprika helyett kápia paprikát használok, mert ennek a minősége sokkal jobb. A pritaminpaprika a termesztéskor a túlöntözésre belső penészedéssel reagál, ám ezt a piacon nem lehet észrevenni rajta.