Zölddiós és szirupos bonbon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
5g juharszirup13 kcal
-
2g dió11 kcal
Összesen
139
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
30g juharszirup78 kcal
-
10g dió65 kcal
Összesen
835
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
52.6g étcsokoládé287 kcal
-
26.3g habtejszín77 kcal
-
15.8g juharszirup41 kcal
-
5.3g dió34 kcal
Összesen
439
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
139
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 638 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
835
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 22.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
439
kcal
Hozzávalók
-
0.5 dl habtejszín
Elkészítés
- A tejszínt tűzön megmelegítjük, hogy épp csak gyöngyözni kezdjen a fazék falán.
- 5 dkg csokoládét darabokra törünk, majd hozzáadjuk a zölddió szirupot és a zölddiót.
- Amikor a tejszín megmelegedett, hozzákeverjük a csokoládéhoz, s gyorsan elkeverjük benne fényes masszává.
- Kb. 1 cm vastagon alufóliával bélelt tálba öntjük, s 1-2 óra alatt egy kicsit megszilárdítjuk a ganache-t.
- Amikor elkészül, elkészítjük a bonbon alapját a maradék 5 dkg csokoládéból, melyet gőz fölött megmelegítünk, s a bonbonforma formáit kikenjük vele.
- Kb. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen, majd kivesszük, és egy nyomózsák segítségével a ganache-t a bonbonformákba nyomjuk ¾ részt.
- Majd az összes formát lezárjuk olvasztott csokoládéval, s hűtőbe tesszük, amíg a csokoládéburok megszilárdul. Légmentesen záródó dobozban 1-2 hétig eláll.
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1361
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vegyünk egy teljesen új terméket - amit a blogon részletesen be is mutatok -, mégpedig a zölddiót szirupban. S mi legyen belőle így az ősz elején? Persze, hogy egy kis boldogságcsomag... Vagyis egy kiváló bonbon.