Zöldborsós tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
l.kataa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g tagliatelle371 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
579
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g tagliatelle1484 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
2313
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
33.2g tagliatelle123 kcal
-
24.9g zöldborsó20 kcal
-
20.7g ricotta31 kcal
-
16.6g alaplé1 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.1g parmezán sajt16 kcal
Összesen
191
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1335.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 120.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 413 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1961 micro
Összesen
579
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.3 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5342.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 284 mg
-
Kálcium 1277 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 1815 mg
-
Nátrium 1542 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 480.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 533 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1161 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 393 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1651 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7842 micro
Összesen
2313
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 650 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
-
300 g zöldborsó
-
200 ml alaplé
-
0.5 marék bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Házi tészta: a lisztet és a tojást összegyúrjuk, minimum fél órára hűtőbe tesszük.
- A tésztát vékonyra kinyújtjuk kézzel vagy tésztagéppel. Tetszés szerint összevágjuk. Majd 2-3 perc alatt lobogó, sós vízben megfőzzük. Vagy a bolti tésztát a csomagon jelzett időtartamig főzzük.
- 3. A zöldborsót a bazsalikommal és az alaplével puhára főzzük.
- A ricottát összekeverjük a sóval, borssal.
- A zöldborsóhoz hozzáadjuk a kifőtt tésztát, majd a ricottát is. További 1-2 percig főzzük. Ízlés szerint parmezánnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1487
- Feltöltés dátuma: 2021. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
l.kataa
1 recept