r
Nosalty Logó

Zöldborsós tarhonya

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Angie-30
Zöldborsós tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tarhonyához

A rétegezéshez

Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tarhonyához

A rétegezéshez

Összesen 1460 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tarhonyához

A rétegezéshez

Összesen 73 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    324 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2382 micro
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4953.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    3338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1620.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    2022 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11910 micro
Összesen 1460 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

A tarhonyához

A rétegezéshez

Elkészítés

A tarhonyához

  1. A tojáshoz annyi lisztet keverünk, hogy reszelhető tésztát kapjunk.
  2. Olajon addig pirítjuk, míg színt kezd kapni.
  3. A hagymát vékony lapokra vágjuk, és aranybarnára pirítjuk.
  4. A leveskockára ráöntjük a vizet, és felforraljuk.
  5. A tarhonyához keverjük a hagymát, a borsót, és olajjal kikent tepsibe öntjük, majd ráöntjük a levest.
  6. 200 fokon kb 45 percet sütjük, majd letakarjuk pár percre, és megszórjuk borssal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7020
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egyszerű és finom, egy ötlet volt ebédre.

Hozzávalók

A tarhonyához

A rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...