Zöldborsós pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Angie-30
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
469
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1876
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 565.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 162.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 574 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3221 micro
Összesen
469
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 107.5 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2261 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 887 mg
-
Nátrium 725 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 651.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 593 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 217 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 467 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 2295 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12886 micro
Összesen
1876
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1171 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A borsót megfőzzük.
- A leveles tésztát elnyújtjuk, és egy olajjal kikent kisebb tepsibe rakjuk, rászórjuk a borsót.
- A tojások fehérjét habnak verjük, a sárgákat elkeverjük a tejföllel, sóval, citromlével, borssal, majd hozzákeverjük a habot, a borsóra öntjük, és kb. 30 percet sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2916
- Feltöltés dátuma: 2012. július 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Angie-30
355 recept
Minden évben, amikor borsószezon van, egyszer sütünk ilyen pitét, már nem is emlékszem mióta, egy régi újságból való.