r
Nosalty Logó

Zöldborsós-paprikakrémes aprópecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Zöldborsós-paprikakrémes aprópecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1699 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2479 micro
Összesen 424 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3790.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    2474 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1070.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9916 micro
Összesen 1699 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaj, meg az olívaolaj keverékén megpároljuk a zöldborsót, amit ízlés szerint sóztunk.
  2. Közepes lángon megpirítjuk a vöröshagymát hozzáadjuk a húst, amit nagy lángon néha megkeverve pirítunk.
  3. Rádobjuk a fokhagymát, meg a paprikakrémet, ezekkel fél percig pirítjuk, de állandóan kevergetve, nehogy megégjen. Hozzáöntjük a zöldborsót, és egyet rottyantunk rajta.
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3344
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

Sütőben sült burgonyával tálaltam, aminek a receptje itt szinten megtalálható Petra jóvoltaból. Köszönet érte neki is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amióta elkészítettem az itt talált recept alapján a paprikakrémet, szinte mindenhez használom. A múltkor például a paradicsomos káposztába is került, és így nem káposztaszag volt, hanem paprikaillat. óriási a különbség! Köszönet Kikinek érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...