Zöldborsós csirkemájragu
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gubigabi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
150g csirkemáj179 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
317
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
600g csirkemáj714 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1266
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
41g csirkemáj49 kcal
-
20.5g zöldborsó17 kcal
-
23.3g vöröshagyma8 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
13.7g paradicsom2 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
87
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 907.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 290.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4994 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 953 micro
-
Kolin: 321 mg
-
Retinol - A vitamin: 4935 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 646 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 1347 micro
-
Lut-zea 1923 micro
Összesen
317
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.3 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2070 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3630.3 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 335 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 2252 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1163.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19974 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 99 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 279 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3812 micro
-
Kolin: 1285 mg
-
Retinol - A vitamin: 19740 micro
-
α-karotin 331 micro
-
β-karotin 2584 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 5386 micro
-
Lut-zea 7690 micro
Összesen
1266
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1366 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 1350 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 368 micro
-
Lut-zea 526 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg csirkemáj
-
30 dkg zöldborsó
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a csirkemájat és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Rátesszük az apróra vágott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és lefedve 10 percig pároljuk.
- A zöldborsót (én fagyasztottat használtam) is rázúdítjuk és készre főzzük.
- Tálalhatjuk párolt rizzsel vagy burgonyapürével is.
- Köret nélkül "fehérjenapon" a diétázóknak.
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 109
- Össznézettség: 68167
- Feltöltés dátuma: 2010. december 20.
Ajánló
Egyszerű, gyors és ízletes ebéd vagy vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Gubigabi
20 recept
Nagyon szeretjük a csirkemájat minden formában. Baconbe tekerve sütve, hagymás raguként, resztelve. Most valami újra vágytam, íme az eredmény. Nagyon finom lett. A lényeg a friss máj és a zsenge zöldborsó (konzerv kizárva).