r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves pirított zsemlekockával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldborsókrémleves pirított zsemlekockával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A zsemlekockához

Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A zsemlekockához

Összesen 1239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A zsemlekockához

Összesen 94 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1620 micro
Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4276.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    3191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6482 micro
Összesen 1239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A zsemlekockához

Elkészítés

A leveshez

  1. A vajat felolvasztjuk, majd a borsót megpároljuk benne, ezalatt cukrozzuk és sózzuk, de a sózást óvatosan, mert a húsalaplé is sós.
  2. Ha megpárolódott, felöntjük húsalaplével, és addig főzzük, amíg megpuhul a borsó.
  3. Botmixerrel összeturmixoljuk az egészet, ha túl sűrű, akkor higítsuk fel húsalaplével vagy egy kis meleg vízzel!
  4. Ezután egy szűrőn átszűrjük az egészet, hogy a borsó héja ne legyen a levesben.
  5. Visszatesszük, hogy felmelegedjen, ha szükséges utóízesítjük.
  6. Ha felmelegedett, levesszük a tűzről, és kis vajdarabokat keverünk el benne.
  7. Végül a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel és óvatosan, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csurgatjuk! Vigyázzunk, hogy ne legyen tűz forró a leves, mert akkor kicsapódik a tejszín!
  8. A zsemlét felkockázzuk, és ezalatt egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk.
  9. Ha felolvadt a vaj, akkor a zsemlekockákat beleöntjük, és megpirítjuk, de figyeljünk oda, hogy ne égjen meg!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21958
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom és ízletes krémleves!

Hozzávalók

A leveshez

A zsemlekockához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...