Zöldbabsaláta Lizinka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
50g zöldbab14 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
Összesen
38
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
200g zöldbab55 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g ecet1 kcal
Összesen
151
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
72.7g zöldbab20 kcal
-
18.2g vöröshagyma7 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g ecet0 kcal
Összesen
55
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 55.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
38
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 204.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 667 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1128 micro
Összesen
151
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 410 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 púpozott ek cukor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A zsenge zöldbabot egészben hagyva, enyhén sós vízben megfőzzük.
- Ha kész, áttesszük egy hideg vizes edénybe. Amikor kihűlt, lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük a babokat.
- Vékony szeletekre vágjuk a hagymát, és összeforgatjuk óvatosan a főtt zöldbabbal.
- Elkészítjük az ízlésünknek megfelelő salátaecetet, és ráöntjük a zöldségre.
- Hűtőbe téve 2-3 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2141
- Feltöltés dátuma: 2014. július 10.
Ajánló
Élhetünk a színek gazdagságával, lilahagymát is szeletelhetünk bele. Sőt készíthetjük zöld hüvelyű babból is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Nálunk ez a fajta saláta családi hagyomány. Kivétel nélkül szereti mindenki. Bármilyen ételhez kitűnő.