Zöldbabos rakott karaj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kiss Móni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
100g sertés rövidkaraj166 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
43g csemegekukorica37 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
63g kolbász283 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1180
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
400g sertés rövidkaraj664 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
170g csemegekukorica146 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
250g kolbász1130 kcal
-
700g tejföl1386 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4713
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
31.9g burgonya18 kcal
-
12.8g sertés rövidkaraj21 kcal
-
6.4g zöldbab2 kcal
-
5.4g csemegekukorica5 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
8g kolbász36 kcal
-
22.3g tejföl44 kcal
-
3.2g paradicsom1 kcal
-
4.8g sajt17 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
151
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.1 g
Zsír
-
Összesen 82.1 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2837.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 490 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 723 mg
-
Nátrium 1437 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 487 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 425 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 389 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 793 micro
Összesen
1180
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236.4 g
Zsír
-
Összesen 328.4 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11351.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 1960 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 510 mg
-
Foszfor 2893 mg
-
Nátrium 5748 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.4 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1947.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1700 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 235 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 977 mg
-
Retinol - A vitamin: 1557 micro
-
α-karotin 250 micro
-
β-karotin 1422 micro
-
β-crypt 216 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3170 micro
Összesen
4713
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 82 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
40 dkg sertés rövidkaraj
-
20 dkg zöldbab
-
17 dkg csemegekukorica
-
3 db tojás
-
25 dkg kolbász
-
70 dkg tejföl
-
1 db paradicsom
-
15 dkg sajt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit megfőzzük, majd leszedjük a héját és karikákra vágjuk. A húst megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. A zöldbabot és a tojást megmossuk.
- A megfőtt zöldbabot, kukoricát egy tálban összekeverjük.
- A tojást karikákra vágjuk, a kolbászt pedig negyed részekre (karika, majd félbe). Ezeket hozzáadjuk a zöldbabos kukoricához. Jól összekeverjük.
- Egy tepsi alját kiolajozzuk, majd a krumplit letesszük és megsózzuk. A húsokat erre rátesszük, majd a húsra a kolbászos-tojásos-zöldséget. Letakarjuk, majd kb. 30-40 percig 180 fokon puhítjuk. Majd leszedjük a fóliát és a tejfölt elosszuk a tetején.
- A paradicsomot karikákra vágjuk, a sajtot pedig kis kockákra. A tejfölre rárakjuk a paradicsomokat, és megszórjuk a sajtkockákkal.
- Kb. 15 percre visszatesszük pirulni. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32x22
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7996
- Feltöltés dátuma: 2012. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kiss Móni
258 recept
Imádjuk a rakott dolgokat, karajjal nagyon régen készítettem már rakott ételt, hát itt volt az ideje!