r
Nosalty Logó

Zöldbabos húsos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Zöldbabos húsos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 704 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 2819 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 704 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.8 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5302 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    2946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    681 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    2166 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 2819 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál zsíron szalmasárgára sütjük.
  2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst, és fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve 1 órán át pároljuk.
  3. Az apróra vágott zöldbabot enyhén sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük és összekeverjük a megfőtt hússal.
  4. Amíg a húsunk párolódik, elkészítjük a tésztát.

Töltelékhez:

  1. Élesztőt a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a megolvasztott vajat és a sót.
  2. Alaposan összegyúrjuk, letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
  3. A piteformát kikenjük vajjal, meghintjük liszttel, és a tészta felét elsimítjuk benne.
  4. Megszórjuk zsemlemorzsával, majd az összekevert, húsos, zöldbabos tölteléket egyenletesen elterítjük rajta.
  5. A tészta másik felével beborítjuk, villával több helyen megszurkáljuk, és felvert tojásfehérjével megkenjük.
  6. Előmelegített sütőben (180 fokon) megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5475
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Ajánló

Melegen tálalva, tejfölt kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Ízletes, laktató egytálétel.

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...