Zöldbab csőben sütve Hálaadásra
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g zöldbab34 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
30g tej17 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
0g só0 kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g zöldbab136 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
120g tej67 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0g só0 kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
71.4g zöldbab19 kcal
-
2.9g leveskocka10 kcal
-
17.1g tej10 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
1.4g szójaszósz1 kcal
-
0g só0 kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1085.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 927 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 111.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 704 micro
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4341.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 3707 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 444.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 1668 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2818 micro
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 530 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 403 micro
Hozzávalók
-
120 ml tej
-
1 ek szójaszósz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A bab végeit lecsipkedjük és ha túl hosszú, félbe vágjuk/törjük. Enyhén sós vízben roppanósra főzzük, ez 8-10 perc.
- Közben a konzerv levest egy keverőtálba öntjük és összekeverjük a tejjel és a szójaszósszal. Sózni nem kell, mert a leves is és a szójaszósz is sós. Ha nincs konzerv levesünk, akkor a levesport elkészítjük, de kb. HARMADANNYIfolyadékkal, mint ami rá van írva és nem vízzel, hanem TEJJEL. Körülbelül majonéz-sűrűségű krémet kell, hogy kapjunk. Ha kicsit hűlt, ehhez keverjük a szójaszószt.
- Közben megfőtt a bab, ekkor leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. Összekeverjük a levessel, egy kevés hagymát is adhatunk hozzá.
- Beleöntjük egy sütőedénybe és kb. 20 percig sütjük. Ekkor rászórjuk a sült hagymákat vagy a hagymaízű chipset (ezt egy kicsit törjuk össze), és tovább sütjük még kb. 10 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4505
- Feltöltés dátuma: 2012. november 27.
Ajánló
Gombaleves konzerv helyettesítése: tasakos gombakrémlevest főzünk víz helyett tejjel, de az előírtnál jóval kevesebb mennyiséggel!! Nem tudom pontosan mennyivel, kezdjétek kb. harmadával. Majonézhez hasonló krémet kell, hogy kapjunk. Ha túl sűrű, még lehet hozzátenni tejet utólag.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A pulyka mellett a hálaadási asztal elengedhetetlen szereplője. Igazi retro kaja, akkor alakult ki, amikor a konzervek fénykorukat élték, kb. a 70-es években. A Campbell cég volt a fő konzervgyártó, ezért ez is "hagyományosan" a Campbell sűrített gombakrémleveséből készül. Mostanában persze többen próbálják konzerv mellőzésével készíteni pirított gombával és besamel mártással, de az csak gyenge utánzat..:-) Én nem használok soha porokat és zacskós alapokat, de ez kivétel, ez így az igazi. A tetejére szórt sült hagyma is készen kapható, házilag nem lehet kivitelezni. A nagyon vékonyra és apróra vágott hagyma valahogy tésztába vagy lisztbe van forgatva, és az bő olajban kisütve, ettől chips-szerű lesz. Ugyanezt a ropogós texturát és a hagymaízt tökéletesen helyettesíthetjük hagymás ízesítésű chipsszel.