r
Nosalty Logó

Zöldbab csőben sütve Hálaadásra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Boribon
Zöldbab csőben sütve Hálaadásra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4341.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    3707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2818 micro
Összesen 294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bab végeit lecsipkedjük és ha túl hosszú, félbe vágjuk/törjük. Enyhén sós vízben roppanósra főzzük, ez 8-10 perc.
  2. Közben a konzerv levest egy keverőtálba öntjük és összekeverjük a tejjel és a szójaszósszal. Sózni nem kell, mert a leves is és a szójaszósz is sós. Ha nincs konzerv levesünk, akkor a levesport elkészítjük, de kb. HARMADANNYIfolyadékkal, mint ami rá van írva és nem vízzel, hanem TEJJEL. Körülbelül majonéz-sűrűségű krémet kell, hogy kapjunk. Ha kicsit hűlt, ehhez keverjük a szójaszószt.
  3. Közben megfőtt a bab, ekkor leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. Összekeverjük a levessel, egy kevés hagymát is adhatunk hozzá.
  4. Beleöntjük egy sütőedénybe és kb. 20 percig sütjük. Ekkor rászórjuk a sült hagymákat vagy a hagymaízű chipset (ezt egy kicsit törjuk össze), és tovább sütjük még kb. 10 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4505
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Ajánló

Gombaleves konzerv helyettesítése: tasakos gombakrémlevest főzünk víz helyett tejjel, de az előírtnál jóval kevesebb mennyiséggel!! Nem tudom pontosan mennyivel, kezdjétek kb. harmadával. Majonézhez hasonló krémet kell, hogy kapjunk. Ha túl sűrű, még lehet hozzátenni tejet utólag.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbab csőben sütve Hálaadásra
Boribon 21 recept

A pulyka mellett a hálaadási asztal elengedhetetlen szereplője. Igazi retro kaja, akkor alakult ki, amikor a konzervek fénykorukat élték, kb. a 70-es években. A Campbell cég volt a fő konzervgyártó, ezért ez is "hagyományosan" a Campbell sűrített gombakrémleveséből készül. Mostanában persze többen próbálják konzerv mellőzésével készíteni pirított gombával és besamel mártással, de az csak gyenge utánzat..:-) Én nem használok soha porokat és zacskós alapokat, de ez kivétel, ez így az igazi. A tetejére szórt sült hagyma is készen kapható, házilag nem lehet kivitelezni. A nagyon vékonyra és apróra vágott hagyma valahogy tésztába vagy lisztbe van forgatva, és az bő olajban kisütve, ettől chips-szerű lesz. Ugyanezt a ropogós texturát és a hagymaízt tökéletesen helyettesíthetjük hagymás ízesítésű chipsszel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...