r
Nosalty Logó

Zöldalmás almatorta almaöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bendika
Zöldalmás almatorta almaöntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A karamellizált birsalmához

A tésztához

Az almaöntethez

388
Kalória
3.2g
Fehérje
55.1g
Szénhidrátok
18.6g
Zsír
191.3g
Víz
58.7g
Koleszterin
3.8g
Rost
36.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellizált birsalmához

A tésztához

Az almaöntethez

Összesen 388 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellizált birsalmához

A tésztához

Az almaöntethez

Összesen 2328 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellizált birsalmához

A tésztához

Az almaöntethez

Összesen 135 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 388 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1147.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 2328 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

A karamellizált birsalmához

  1. Az almadarabokat leszűrjük, felszeleteljük. Egy sütőbe tehető serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és halványbarnára karamellizáljuk rajta a cukrot.
  2. Hozzátesszük az almaszeleteket, és összeforgatjuk, hogy a karamell mindenhol bevonja.
  3. Egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben, majd levesszük a tűzről. A sütőt előmelegítjük.
  4. Gőz felett a tejfölt és a cukrot elektromos habverővel habosra keverjük. Majd levesszük a tűzről, és 2-3 percig verjük, amíg kihűl.
  5. A lisztet a fahéjjal és a szegfűszeggel átszitáljuk, majd az olvasztott vajjal együtt óvatosan beleforgatjuk a tejfölös habba.
  6. A tésztába keverjük a hámozott, kicsumázott, felkockázott zöldalmákat, és a birsalmára öntjük. A sütőben 30-35 percig sütjük, majd 5-10 percig pihentetjük, és kiborítjuk egy tálra.
  7. Az almalevet felforraljuk, majd a felére főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, forralunk rajta egyet, majd belekeverjük a vajjal összegyúrt keményítőt. Végül belekeverjük a vaníliás cukrot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ízletes recept a Nők Lapjából.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!