r
Nosalty Logó

Zöld tésztás - tejszínes garnélarák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöld tésztás - tejszínes garnélarák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2649 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3516.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1204 mg
  • Nátrium
    1507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 1325 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7032.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    471 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2407 mg
  • Nátrium
    3013 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1356 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2319 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2593 micro
Összesen 2649 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott garnélarákokat egy edénybe tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd kb. 1 percig forraljuk. Ha kihűltek, jöhet a tisztítás - ez egy kicsit melós .
  2. A zöld metéltet kifőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a tejszínes - garnélamártást.
  3. A megtisztított garnélarákokat kis olívaolajon megpirítjuk a fokhagymával, majd jöhet rá a fehérbor és a tejszín. Kb 5 perc alatt besűrűsödik.
  4. A tésztát összekeverjük a tejszínes - garnélamártással, és tálalás előtte megszórjuk petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8053
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem egyik nagy kedvence a garnélarák :) Így utazásunk során egyik nap megérkeztünk Ninben egy kis halászfaluba, ahol friss garnélarákot vettünk. Így egyből megoldódott, mi is lesz vacsira :) Nagyon fini lett, egy pohár lehűtött fehérborral tökéletesen finom vacsora lett belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...