r
Nosalty Logó

Zöld spárga vajas-parmezános szószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Zöld spárga vajas-parmezános szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2520 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3025.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    219.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9077.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    3404 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    2240 mg
  • Nátrium
    3144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    670 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1794 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 2520 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárga alsó harmadáról zöldséghámozóval lehántjuk a héját. Megmossuk. Egy serpenyőben egy evőkanálnyi vajon 2-3 percig megforgatjuk, enyhén megsózzuk. Maradjon ress és ropogós.
  2. Kivesszük a spárgát, és ugyanebben a serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott zöldfűszerekkel, ha már forró, hozzáadjuk a reszelt parmezánt.
  3. Meglocsoljuk szervírozás előtt a spárgát, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6951
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöld spárga vajas-parmezános szószban
Szimran 144 recept

Ellenállhatatlanul finom, gyereknek is ajánlom, akik a zöldséget kevésbé szeretik. Ez a fűszeres sajtszósz könnyen a kedvencük lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...